frost32 Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Zdravím,mám potíže s překladem, ať se pokusím co pokusím změnit v překladu, nic se nestane. V eshopu se prostě změna neprojeví. Fyzicky ke změně v souboru /themes/prestashop/lang/en.php však dojde, proč se tedy nezmění překlad i v prezentaci. Měním pouze jednotlivé hodnoty. Nevíte proč to nejde. Není problém v tom, že musí být každá hodnota v překládacím formuláři vyplněna? Nevíte někdo jak na to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Kdyz delas preklad, tak si musis nejdriv vytvorit novy jazyk - např. Čeština (cs) ... ty se nejspis pokousis upravovat defaultni anglictinu, coz asi nebude uplne spravna cesta... jakmile pridas jazyk cs, tak budes upravovat souboru cs.php v modulech a jinak soubory v adresarich cs. Jinak co se prekladu primo v adresari themes tyce, tak se mi taky ty zmeny nejak nechtely nikde ukazovat, hlavni preklady spis hledej v adresari translations. Link to comment Share on other sites More sharing options...
frost32 Posted December 16, 2008 Author Share Posted December 16, 2008 Takže jak se mi zdá, tak prováděný překlad v administraci se nijak neprojevuje. Pouze se projeví ve složce themes, ale je nefunkčním. Patrně pomůže pouze překlad pomocí editace souborů. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 tak to se mi nezda... ja prekladam vsechno primo pres webove rozhrani a bez problemu... zkus pro jistotu zakazat vsechny jazyky krome cestiny... tohle uz musi zabrat Link to comment Share on other sites More sharing options...
frost32 Posted December 16, 2008 Author Share Posted December 16, 2008 Teď jsem si dal na localhost pouze SVN rev 134 a tam pro změnu nejde vytvořit nový jazyk vůbec. Teda vytvoří se, ale nevytvoří se ani jediný soubor. Práva mám správná. Ach jo. Zkusím betu 4. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 radsi si nech SVN... tam se stejne do jazykove casti nechytalo.. tak jsem se koukal na ten soubor prekladu v adresari themes - tak ten pro fungovani cestiny tam ani neni potreba - jsem to cs.php uplne smazal a cestina jede. Jestli chvili pockas, tak sem placnu muj preklad, ktery neni teda uplne kompletni a vychazi z prekladu pro 1.0.0.8. Tam by ti melo uplne stacit jen to nakopirovat, pridat jazyk Čeština s oznacenim cs... a vsechno poslape... akorat jsem totiz vcera delal cistou instalaci na SVN, takze je to ozkouseny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
frost32 Posted December 16, 2008 Author Share Posted December 16, 2008 Super. Plácni to sem. Zkusím to celé počeštit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Tak tady to je... pokud bude kdokoli ochoten pomoci s prekladem, at se ozve na ICQ: 74422135 ...EDIT: soubor prekladu odstranen... český překlad prestashopu 1.1 hledejte zde >>> http://www.prestashop.com/forums/viewthread/830/P135/translations/czech_translation_in_progress Link to comment Share on other sites More sharing options...
frost32 Posted December 16, 2008 Author Share Posted December 16, 2008 Dal jsem se do překládání všech modulů. Překlad plánuji 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiri FAMiNE Cermak Posted December 16, 2008 Share Posted December 16, 2008 Super jen bych chtel upozornit, ze nektere vyrazy se opravdu spatne prekladaji... napriklad jsem si nevedel rady s "Credit slip" - francouzi maji prelozeno jako "aktiva" a ve slovenskem prekladu to vyresili jako "Kreditný kupón". Jinak pokud si nebudes necim jisty, doporucuji si stahnout slovensky preklad z SK fora a muzes se inspirovat.. kluci si na tom prekladu dali opravdu zalezet.Jinak bych doporucil se s prekladanim presunout do oficialniho fora ceskeho prekladu : http://www.prestashop.com/forums/viewthread/830/P135/translations/czech_translation_in_progress Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts