kamyk25 Posted August 27, 2018 Share Posted August 27, 2018 Witam, szukam rozwiązania, dzięki któremu będę mógł dla każdego produktu ustawić dla jakich krajów kupujących jest on przeznaczony. Przykładowo produkt x jest dostępny dla Polaków a nie jest dostępny dla niemców i anglików a produkt y jest dostępny dla anglików i niemców i niedostępny dla polaków. Zastawiam się czy jest na to gotowe rozwiązanie czy trzeba wymyślić coś samemu. Niezależnie od tego myślę również jak najlepiej byłoby osiągnąć zamierzony cel, chyba komunikatem o braku możliwośći zamówienia danego produktu dopiero po wyboru kraju wysyłki podczas zamówienia, gdyż jakby pewne produkty były na wstępie wyłączone dla np. Niemców to Polak będąc w Niemczech i chcąc zamówić do Polski również by ich nie widział. Będę bardzo wdzieczny za pomoc, pozdrawiam! Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted August 27, 2018 Share Posted August 27, 2018 Informacja pojawiająca się dopiero w koszyku będzie problematyczna i irytująca. Klient może spędzić sporo czasu przy wyborze produktów, które chce kupić a w koszyku pojawi się niemiła wiadomość .. . Myślę, że po wejściu do sklepu powinien być komunikat, który umożliwi zaznaczenie kraju do jakiego będzie wysyłka - wszelkie ewentualne blokady IP również nie mają sensu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamyk25 Posted August 27, 2018 Author Share Posted August 27, 2018 9 hours ago, selljus.pl said: Informacja pojawiająca się dopiero w koszyku będzie problematyczna i irytująca. Klient może spędzić sporo czasu przy wyborze produktów, które chce kupić a w koszyku pojawi się niemiła wiadomość .. . Myślę, że po wejściu do sklepu powinien być komunikat, który umożliwi zaznaczenie kraju do jakiego będzie wysyłka - wszelkie ewentualne blokady IP również nie mają sensu. Dziękuje za Twoją odpowiedź! Szczerze nie przeszkadzałoby mi gdyby było to rozwiązane w pierwszy sposób czyli dopiero po wybraniu kraju wysyłki. W opisie produktu byłaby informacja do jakich krajów jest on wysyłany. W każdym bądź razie potrzebuje rozwiązania na to - rozumiem, że nie można jakoś osiągnąć zamierzonego celu w ustawieniach presty/produktów? Jeśli nie to czy ktoś z Was spotkał się z gotowym dodatkiem tego typu? Jeśli nie to czy jest ktoś kto by stworzył taki dodatek i nie spustoszyłby przy tym mojego portfela? Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
selljus.pl Posted August 28, 2018 Share Posted August 28, 2018 Proszę o kontakt: selljus.pl, postaram się pomóc rozwiązać problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts