stoffshop Posted August 21, 2018 Share Posted August 21, 2018 Witam zainstalowałem od nowa preste i nie mogę zlokalizować pewnej zmiany ( gdzi ezmienić) zmienić potrzebuję w produktach z netto na brutto by się wyświetlało jak na załączniku dzięki za pomoc Robert Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateo Posted September 6, 2018 Share Posted September 6, 2018 Podbijam, tez nie wiem gdzie to jest i czy w ogóle istnieje taka możliwość zmiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoffshop Posted September 6, 2018 Author Share Posted September 6, 2018 nie nie nie ..... przecież to jest śmieszne by nie móc tego zmienić , no ale co zrobć .... chyba twórcy nie zawsze mają wiedzę , że ja jako sprzedawca wolę widzieć ceny brutto a nie netto ... choć może ktoś się jeszcze dołączy i pomoże Link to comment Share on other sites More sharing options...
turbo_rabbit Posted September 13, 2018 Share Posted September 13, 2018 A zobacz czy jak pobawisz się regułami podatków w ustawieniach miedzynarodowych oraz jak zmienisz wyświetlanie cen dla klienta np na Brutto Preferencje> klienci> Grupy (ustawienia cen netto/ brutto wersja 1,7,4,2 nie wywali ci cen na produktach - tzn nie zablokuje wyświetlania jednej z ceny pomimo przypisanej reguły podatkowej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateo Posted September 14, 2018 Share Posted September 14, 2018 15 godzin temu, turbo_rabbit napisał: A zobacz czy jak pobawisz się regułami podatków w ustawieniach miedzynarodowych oraz jak zmienisz wyświetlanie cen dla klienta np na Brutto Preferencje> klienci> Grupy (ustawienia cen netto/ brutto wersja 1,7,4,2 nie wywali ci cen na produktach - tzn nie zablokuje wyświetlania jednej z ceny pomimo przypisanej reguły podatkowej No ale to po stronie sklepu a my piszemy o zapleczu. Chodzi o kolumnę Netto na liście produktów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoffshop Posted September 14, 2018 Author Share Posted September 14, 2018 HeHeHe Brawo ty + wiadomo że chodzi od strony admina widać to po załączony princie . ale poczekamy może ktoś to ogarnie R. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 @miszeq Pytanie jest na osobny wątek. @stoffshop wydawało mi się że jest rozwiązanie na forum ale przeglądając nie znalazłem, jak najbardziej jest to możliwe tylko patrząc na pliki poszczególnych wersji presty 1.7 co raz jest jakaś zmiana w plikach do edycji i niekoniecznie zmiany z wersji 1.7.4.2 będą działały na kolejnych wersjach a już na pewno na początkowych wersjach 1.7 nie będzie tak samo. Jak ktoś jest zainteresowany to mogę napisać moduł który wyświetli cenę brutto, więcej szczegółów na priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoffshop Posted September 19, 2018 Author Share Posted September 19, 2018 Zapewne gdzieś kiedyś ktoś to zmieni , tylko wiecie co ?.... ktoś to pisze i bierze pod uwagę sugestie co do zmian i poprawek w kolejnych wersjach ale biorąc pod uwagę nas sprzedawców którzy potrzebują w adminie widzieć na liście cenę brutto to jest jakieś nie do wiary . że widzę netto a Później jeśli chodzi o aktualizację presty na swoich sklepach to też miałem takie krzaczki kiedyś że tydzień naprawiania był, więc nie wiem czy już nie zostac w tym brutto pozdr. Robert p.s. Szkoda że taki marny ruch mamy na polskim forum presty... ale może bedzie się rozkręcać Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 19, 2018 Share Posted September 19, 2018 Niestety Ci co kiedyś pomagali, powoli zaczęli znikać z forum. Wiele osób na forum myli pomoc z pracą. Jeśli coś co sprawia kłopot jednemu użytkownikowi dla drugiego jest znane to napisanie postu z nakierowaniem jest zdecydowanie pomocą, natomiast jeśli "pomagający" czegoś nie wie i właściwie musi przekopać pliki, napisać kod, przetestować zmiany to już jest ewidentnie praca którą wykonał i jak widać często nie doceniana dlatego wiele kiedyś aktywnych osób już nie ma z nami na forum Jeśli ktoś oczekuje pomocy, i posiadam wiedzę oraz czas to oczywiście pomogę 2 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
stoffshop Posted September 19, 2018 Author Share Posted September 19, 2018 Brawo Ty + masz rację , nie rozwijam tego tematu bo przekopałem się przez wielu specjalistów od presty , i 50% to dramat ale oczywiście są firmy .... płacisz 1000 - 2000 a i wiecej i pomagają profesjonalnie jak uda mi się ogarnąć jedną fajną zmianę po swojemu to się tym podzielę ..... ale najlepsze są odpowiedzi z oferii , ogarnę wszystko za 300zł , pytam o portfolio i szczegóły to szanowny spec odpisuje za 300 zrobię hehehhe a jak nie odpisze mu na jego maila to mi pisze że mam się określić .. żenada jakaś no ale dobra tak to w większosci działa a wracając do tematu netto / brutto to powinni panowie ewidentnie zmienić 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 9 hours ago, stoffshop said: wracając do tematu netto / brutto to powinni panowie ewidentnie zmienić Błędy nie zgłoszone nie istnieją więc szansa na to że programiści prestashop sami na to wpadną jest mała, a jak ktoś śledził forge to wie że zazwyczaj oprócz zgłoszenia błędu niekiedy należy podać i jego rozwiązanie aby został poprawiony w kolejnych aktualizacjach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted September 20, 2018 Share Posted September 20, 2018 Gdyby ktoś był zainteresowany to moduł mam gotowy, krótka prezentacja: https://www.youtube.com/watch?v=Y5ILvIeCMoE& Oprócz ceny brutto uwzględnia zniżki dla produktu oraz posiada możliwość sortowania według ceny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
atx-serwis Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 Dnia 20.09.2018 o 4:15 PM, endriu107 napisał: Gdyby ktoś był zainteresowany to moduł mam gotowy, krótka prezentacja: https://www.youtube.com/watch?v=Y5ILvIeCMoE& Oprócz ceny brutto uwzględnia zniżki dla produktu oraz posiada możliwość sortowania według ceny. Witam film fajny ale gdzie można zdobyć ten moduł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 11, 2018 Share Posted December 11, 2018 Napisz na priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lylus Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 Temat stary ale aktualny. Mi pomagali to i ja w końcu mogę pomóc. Co prawda przekazuję tylko wiedzę znalezioną w internecie ale rozwiązuje ona nasz problem. Do sedna. Dodajemy dodatkową kolumnę z ceną ostateczną obok ceny netto Works with: Prestashop 1.7+ (tested up to 1.7.5.5) Navigate to: yousite/src/PrestaShopBundle/Resources/views/Admin/Product/CatalogPage/Lists/products_table.html.twig Find: <th scope="col" class="text-center" style="width: 9%"> {{ ps.sortable_column_header("Price (tax excl.)"|trans({}, 'Admin.Catalog.Feature'), 'price', orderBy, sortOrder) }} </th> Add below: <th scope="col" class="text-center" style="width: 9%"> {{ ps.sortable_column_header("Final price"|trans({}, 'Admin.Catalog.Feature'), 'price_final', orderBy, sortOrder) }} </th> Navigate to: yoursite/src/PrestaShopBundle/Resources/views/Admin/Product/CatalogPage/Lists/list.html.twig Find: <td class="text-center"> <a href="{{ product.url|default('') }}#tab-step2">{{ product.price|default('N/A'|trans({}, 'Admin.Global')) }}</a> </td> Add below: <td class="text-center"> <a href="{{ product.url|default('') }}#tab-step2">{{ product.price_final|default('N/A'|trans({}, 'Admin.Global')) }}</a> </td> źródło: https://www.prestashop.com/forums/topic/637522-how-to-add-extra-fields-to-back-office-to-display-the%C2%A0%C2%A0prices-tax-excl-and-tax-incl/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted December 13, 2020 Share Posted December 13, 2020 W najnowszej wersji presty a w zasadzie już od 1.7.5.x jest to w standardzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
993914_1508427817 Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 On 12/13/2020 at 8:49 PM, endriu107 said: W najnowszej wersji presty a w zasadzie już od 1.7.5.x jest to w standardzie. Hej, czy byłbyś tak miły i pomógł byś mi znaleźć jak to włączyć mam wersje 1.7.5.2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Masz jedną czy dwie kolumny z ceną? Link to comment Share on other sites More sharing options...
993914_1508427817 Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 2 hours ago, endriu107 said: Masz jedną czy dwie kolumny z ceną? Kurde, jestem laikiem nawet nie wiem o co mnie pytasz, liczyłem że da się tą pozycje po prostu włączyć w opcjach presty gdzieś w preferencjach lub konfiguracji. Czy zechciał byś mnie bardziej pokierować ? Produkty mają cene netto i brutto wpisaną, natomiast wyświetla się jedna albo netto albo brutto w zaleznosci co wybiore w grupach Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Mozę wrzuć screen ekranu żeby było wiadomo o co pytasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
993914_1508427817 Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 38 minutes ago, endriu107 said: Mozę wrzuć screen ekranu żeby było wiadomo o co pytasz. Chce aby na stronie mojego sklepu były wyświetlane jednocześnie ceny netto i brutto. Teraz wyświetla się tylko jedna z nich, ta którą wybieram w preferencjach w grupie klientów. Kilka wiadomości wcześniej napisałeś, że w preście 1.7.5 w standardzie można włączyć obydwie ceny i nie trzeba bawić się kodem lub kupywać dodatkowego modułu przynajmniej tak to zrozumiałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted October 18, 2021 Share Posted October 18, 2021 Sugeruje przeczytać pierwszy post i zobaczyć czego się ten temat tyczy... ty pytasz o zupełnie coś innego i tego nie ma w standardzie w prestashop. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_1 Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 Wrócę do tematu, gdzie to mogę znaleźć , mam jedną kolumnę netto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 Jaką masz wersję presty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_1 Posted August 3, 2023 Share Posted August 3, 2023 1.7.7.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 5, 2023 Share Posted August 5, 2023 Masz w sklepie aktywne podatki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał_1 Posted August 5, 2023 Share Posted August 5, 2023 Tak, mam włączone podatki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts