jirpol Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Dnes se mi stala nemilá věc, kdy mi začaly chodit emaily o tom, že na mé doméně je prováděn pishing. Neměl jsem přístup k PC, tak jsem napsal na podporu svého hostingu (station.cz), ať všechny soubory ve složce smažou, jelikož se jedná o doménu, která není teďkom používaná. Za několik hodin, než jsem přišel domů, nebyla od podpory žádná reakce. Tak jsem adresáře ve složce temp zkoušel smazat, ale podařilo se to jen u jednoho. Ostatní s úspěchem odolávají. Vytvořil se adresář ve složce temp s názvem WU, který obsahoval další adresáře asp, images, WEB-INF a WUCOMWEB. Mělo to snad sbírat údaje k účtům westernunion, ale to nevím jistě. Taky nevím, kdy a jak se ty soubory dostaly na mou doménu. Ale heslo k FTP střežím jako oko v hlavě, tam bych to neviděl. Takže upozornění na výskyt výše uvedených adresářů. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted January 21, 2011 Share Posted January 21, 2011 Cesty jsou různý. Třeba ve starším Total Commanderu se šlo nabourat do souboru s FTP hesly. A samozřejmě určité verze Apache jsou napadnutelné. A nikdo neví, co se na sdíleném hostingu všechno děje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jirpol Posted January 21, 2011 Author Share Posted January 21, 2011 Hesla k FTP nemám v žádném programu uložené a TC na to vůbec nepoužívám. Dneska ráno se mi to objevilo v adresáři admin/backup v zencartu. Presta prozatím v pohodě, ale musím zaklepat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts