Karizmo Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 (edited) Mam problem bo chciałem sobie zrobić klona obecnie postawionego sklepu, aby testować rozwiązania. Niby wszystko zrobiłem a wywala błędy www.sklep2.cfiat.pl Sklep źródłowy www.sklep.cfiat.pl, wszystko jest na tym samy serwerze, tylko katalogi mają sklep i sklep2, bazy danych poklonowane Jest jakaś instrukcja przenoszenia sklepu, bo te co znalazłem to niby wszystko zrobiłem, tylko nie wiem czy .htaccess mam jakoś odbudować ? Edited August 4, 2018 by Karizmo (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Karizmo Posted August 6, 2018 Author Share Posted August 6, 2018 Ok poradziłem sobie, u mnie jeszcze tylko jeden moduł DHL blokował wyświetlanie strony, Dla potomnych (znalezione na forum trochę zmodyfikowałem) 1. Wyłączył przyjazne linki, cache etc w Preferencje -> Ruch -> SEO & URL 2. W panelu sklepu zmieniamy domenę na nową. w Preferencje -> Ruch -> SEO & URL 3. Przeniesienie bazy i plików na nowy serwer o ile przenosimy, jeśli nie to tylko przekierowanie nowej domeny na katalog sklepu a to można zrobić wcześniej. 4. Jeśli przenosimy na inny serwer to zmiana danych logowania do bazy w pliku \admin\app\config\parameters.php. 5. Wyczyszczenie cache i włączenie przyjaznych linków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts