Garcia Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 Hej, czy jest jakiś moduł, który pozwala na ręczną akceptację przez admina każdego zarejestrowanego użytkownika? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 Co masz na myśli ręczna akceptacja i jaka wersja presty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garcia Posted August 4, 2018 Author Share Posted August 4, 2018 Mam na myśli, że każdy użytkownik, który się zarejestruje nie ma dostępu jeszcze do zamówienia rzeczy, musi jego główny admin zatwierdzić. Ta sama zasada co np. z komentarzami, że bez akceptacji nie przejdą. Chodzi o to, że tylko wybrani użytkownicy będą mogli zarządzać zamówieniami i wysyłać do klientów, a nie, że sam klient wejdzie i zamówi, więc nie chcę chaosu. On się rejestruje, ja widzę, "o, to Pan X, dobra, zatwierdzam i działaj na stronie". Wersja jeszcze żadna, ponieważ rozglądam się, na której i czy jest możliwe zrobienie takiego czegoś. Jeśli ktoś potrafiłby taki moduł stworzyć to proszę pisać, oczywiście nie za darmo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 4, 2018 Share Posted August 4, 2018 Czyli za darmo nie chcesz? Presta ma w standardzie coś takiego jak grupy klientów, po rejestracji użytkownik trafia z automatu do grupy Klient i może normalnie dokonywać zakupów, ale każdej grupie można przypisać pewne uprawnienia więc dla grupy Klient można wyłączyć w ustawieniach Pokazywanie ceny co spowoduje że oprócz cen znikną również dla tej grupy przyciski umożliwiające dokonanie zakupu. Pozostaje tylko stworzyć kolejna grupę która będzie miała tą opcję aktywną i ręcznie każdego chcianego klienta do niej dodawać. Poza tym na addonsach jest kilka takich modułów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Garcia Posted August 4, 2018 Author Share Posted August 4, 2018 O coś takiego mi chodziło, dzięki wielkie za pomoc! Zabieram się za tworzenie sklepu, pozdrowienia! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts