Gaston17 Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Chci poprosit o radu v tomto problému ...Odepsali mi právě ze zbozi.cz, že odmítají můj e-shop zařadit z důvodu rozdílných cen ve feedu a na webu. Ani náhodou nemůžu říct, že se vyznám ve tvorbě webu a seo a tak jsem jen otevřel feed a selským rozumem se pokusil přijít na to, čím to může být. A napadlo mě, jestli není problém v tom, že ve feedu je u zboží i položka VAT a PRICE_VAT, ikdyž já na webu nikde ceny s DPH neuvádím.Tak se chci zeptat jestli, pokud je to tímto, stačí jen vymazat z php souboru řádky s VAT a PRICE_VAT a poslat to znovu na zbozi.cz?Předem děkuju za každou radu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Podle zbozi.cz je:PRICE /nepovinné (v případě, že je uvedena značka PRICE_VAT). Cena v Kč bez DPHVAT /nepovinné (v případě, že je uvedena značka PRICE_VAT). Sazba DPH, hodnota se uvádí např. 20 nebo 0.20. Oba zápisy jsou ekvivalentní a představují sazbu 20 procent.PRICE_VAT /nepovinné (v případě, že je uvedena značka PRICE a značka VAT). Cena v Kč s DPH Dale:2. Požadavky na XML soubor2.1. Informace uvedené v XML souboru musí být pravdivé a musejí se shodovat s informacemina internetových stránkách.2.2. Ceny jednotlivých položek zboží musí mít kladnou hodnotu v českých korunách a musí být uvedeny se sazbou DPH dle platných právních předpisů. Tzn. feed jen s cenami bez dhp (PRICE) a bez uvedeni sazby dph (VAT) zrejme neprijmou. Vystup feedu musi byt vcetne dane, tzn. ceny v eshopu taky (nebo s dani i bez dane).viz:http://napoveda.seznam.cz/cz/zbozi/napoveda-pro-internetove-obchody/specifikace-xml/http://napoveda.seznam.cz/cz/zbozi/napoveda-pro-internetove-obchody/pravidla-sluzby/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaston17 Posted January 19, 2011 Author Share Posted January 19, 2011 Aha, takže teď v tom mám už celkem slušný guláš Ale chápu to nějak tak, že musím vynechat jednu tu značku abych tím feedem nemátl. Přičemž cena, která odpovídá cenám v shopu je u značky PRICE. Přihoříváý nebo jsem úplně vedle?Omlouvám se za, pro někoho hodně stupidní otázky, ale bohužel jsem s Prestou ještě asi stále v seznamovací fázi a člověk, který mi dělal shop a slíbil, že koukne i na "dodělávky", se na mě vykašlal Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Asi vedle.Na zbozi.cz zrejme chteji cenu s dph, ktera musi odpovidat cene v eshopu,tzn. v eshopu (na strankach) musi byt zobrazeny ceny s dani (pripadne i bez dane). Cena PRICE ve feedu jim asi nestaci, musi byt PRICE + VAT nebo PRICE_VAT (t.j. cena bez dph a sazba dane nebo primo cena s dani). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Dokonce to ma i logiku: kdyz zbozi.cz porovnava ceny, musi byt ceny ve vsech feedech budto s dani nebo bez, a protoze zbozi.cz je primarne urcene konecnym zakaznikum (ne firmam), tak se ve vysledcich zobrazuji ceny s dani. Feedy, ktere by mely uvedeny jen ceny bez dane a nedala by se z nich dopocitat cena s dani (nebyl by tam tag VAT), by byly ve vyhode proti feedum, ktere maji cenu s dani, protoze by mely nizsi ceny u stejneho zbozi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaston17 Posted January 19, 2011 Author Share Posted January 19, 2011 No, tak jsem to zkusil udělat tak, že jsem smazal v phpečku řádky PRICE a VAT, nechal jsem rovnou jen PRICE_VAT a přepsal tam kó, který byl původně u PRICE a feed jede a ukazuje kupodivu i dobré ceny u této značky. Tak že bych se trefil??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 V tagu, ktery znamena cenu s dani feed zobrazuje cenu bez dph? To asi nebude to spravny reseni pro zbozi.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Jestli jsem to dobre pochopil, tak jim vadilo, ze cena v eshopu neodpovida cene ve feedu. To porad nebude odpovidat, obe ceny sice budou stejne, ale ceny v eshopu jsou oznacene jako bez dane a ceny ve feedu s dani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaston17 Posted January 19, 2011 Author Share Posted January 19, 2011 Ale ne, já jsem se asi hned na začátku špatně vyjádřil ... já tu cenu mám v shopu zobrazenou jako cenu s DPH jen v tom feedu to prostě bylo tak, že tam byly všechny tři značky a tato moje cena byla jen u PRICE.Jinak, když se podíváš třeba sem http://www.ozdobsized.cz/pro-deti/106-http-wwwozdobsizedcz-pro-deti-106-medvidekhtml.html tak to mám uvedené jako s DPH, takže by to mohlo být řešení ne? Nebo jsem furt mimo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 jo tak to by melo byt ok, bud tam musi byt tagy PRICE (cenabez dph) a VAT (sazba dph) nebo jenom PRICE_VAT (cena s dph). A vystup musi byt stejny jako cena v eshopu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Tzn.: < PRICE_VAT >'.($row['price']*1).'< / PRICE_VAT > Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaston17 Posted January 19, 2011 Author Share Posted January 19, 2011 mám tam teď nějaké slevy takže ten vnitřek mezi značkama mám takto: ($row['price']-$reduction/1) ... s tím *1 mi to háže ceny před slevama ... asi logicky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaston17 Posted January 19, 2011 Author Share Posted January 19, 2011 No, každopádně díky moc za pomoc ... sám bych na to asi nepřišel. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 nevim, ale tohle: ($row[‘price’]-$reduction/1) mi zobrazuje 0.tohle: ($row[‘price’]*1) mi zobrazuje spravne ceny (konecne s dph, kdyz jsou se slevou tak se snizenou cenou). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gaston17 Posted January 19, 2011 Author Share Posted January 19, 2011 No, a me prave ted ty spravne a s tim tvym cenu pred slevou tak nevim ... a i po odstranění slevy mi to potom ukáže správnou cenu, takže nechávám Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vvitty Posted January 20, 2011 Share Posted January 20, 2011 Vzhledem k tomu, ze nejste platce DPH, tak je nesmysl uvadene ceny oznacovat "XXX Kc s DPH". Jinymi slovy, vyhodte si na shopu to "s DPH" z vypisu, uctu, souhrnu a dalsich... napr. se to da rozume udelat v prekadech. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts