leslie_philip Posted January 17, 2011 Share Posted January 17, 2011 Helló mindenkinek!Gondolom sok prestashop tulajdonosban felmerült a kérdés, hogyan tudná termékeit partner oldalakon értékesíteni.Ennek egyik kelléke a products export. Mellékletben csatoltam a modult.Viszont pl: hogy az árukereső megbízható bolt partnere legyen a prestashop(od), az alábbi kódot kell használni.A kérdésem hogy hova kell beszúrni az alábbi kódot és hogy képes e kezelni a prestashop.Kód php és javascriptben egyaránt lekérhető<?php/******************************************************************************* * Árukereső megbízható bolt program * Webshopba illesztendő példa kód * * Ezt a kódot a webshopnak abba a részébe kell beilleszteni, ahol a vásárlás * adatai (a vásárló e-mail címe és a vásárolt termékek nevei) rendelkezésre * állnak, azaz a webshop motorból kinyerhetők. Ez legtöbbször a webshop * vásárlást visszaigazoló oldala. * * Fontos megjegyezni, hogy az itt közölt példát nem elég egyszerűen * bemásolni a webshop kódjába, azt megfelelően testre kell szabni. * * A telepítés lépései: * 1. Másolja a mellékelt TrustedShop.php fájlt a webshop motor által elérhető * helyre. * 2. A lent található példa kódot másolja a webshop motorja azon részére, * ahol a vásárló e-mail címe és a vásárlolt termékek nevei a webshop * motorból kinyerhetők. Ez legtöbbször a webshop vásárlást visszaigazoló * oldala. * 3. Szabja testre a beillesztett példakódot az alábbiak szerint: * - Módosítsa a TrustedShop.php elérési útját úgy, hogy a webshop motor * használni tudja azt. * - Ellenőrizze, hogy megfelelő WebAPI kulcs van-e beállítva, ha nem, * módosítsa. A WebAPI kulcsot a partner portálon találja. * - Állítsa be a vásárló e-mail címét. * - Adja hozzá a vásárolt termékek nevét. * - Ha szeretné, implementáljon hibakezelést (ez nem kötelező). * ******************************************************************************//** * Módosítsa az elérési utat úgy, hogy a webshop motor használni tudja a * TrustedShop.php fájlt. */require_once 'TrustedShop.php';try { /** * Adja meg a saját WebAPI kulcsát. * A WebAPI kulcsot a partner portálon találja meg. */ $MegbizhatoBolt = new ArukeresoTrustedShop('2cf837f299445ff36b471dfb5dc8629f'); /** * Adja meg a vásárló e-mail címét. * A vásárló e-mail címe a webshop motorból nyerhető ki. */ $MegbizhatoBolt->SetEmail('VasarloEmailCime'); /** * Adja meg a vásárolt termékek nevét. * A vásárolt termékek neve a webshop motorból nyerhető ki. * Az AddProduct metódust minden vásárolt termékre meg kell hívni. * * A terméknevek megadása nem kötelező, így ha ez az adat nem áll * rendelkezésre, az AddProduct hívások kihagyhatók. */ $MegbizhatoBolt->AddProduct('ElsoVasaroltTermekNeve'); $MegbizhatoBolt->AddProduct('MasodikVasaroltTermekNeve'); /** * Ez a metódus elküldi nekünk a fentebb beállított e-mail címet és a * vásárolt termékek neveit. Miután az adatok megérkeztek hozzánk, mi * eltároljuk azokat a küldés időpontjával és a WebAPI kulccsal együtt. * Innen tudjuk, hogy Önnél vásárolt valaki, akinek később ki kell küldenünk * az Ön boltját értékelő kérdőívet. */ $MegbizhatoBolt->Send();} catch (Exception $Kivetel) { /** * Ide tud implementálni hibakezelést. A hibaüzenet az alábbi módon * kapható meg. A hiba kezelése nem kötelező. */ $Hibauzenet = $Kivetel->getMessage();}?> export_products.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted January 30, 2011 Share Posted January 30, 2011 Én még csak próbálgatás szintjén vagyok ezzel, de úgy néz ki, hogy kifog rajtam:az árgéphez szeretnék export csv fájlt készíteni, de két dologban nagyon elakadtam:- magyar ékezetek a rövid termékleírésban: hiába nézem UTF-08 kódolással a kész fájlt, katasztrófa- kellene a termék URL-je is, de a program csak a kép URL-ét exportálja Link to comment Share on other sites More sharing options...
leslie_philip Posted January 31, 2011 Author Share Posted January 31, 2011 Melléletben csatoltam az új modult ami url-t is exportál.És a termék leírás is okéÜdv:F export_products_v2.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
leslie_philip Posted January 31, 2011 Author Share Posted January 31, 2011 Senkinek semmi ötlete?Üdv:F Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted January 31, 2011 Share Posted January 31, 2011 Köszi a modult!A karakterek jók lettek, de a termék URL továbbra sem jön össze nekem, pedig az összes mezőt exportáltam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Közben próbálgattam több félét, és a modul telepítés törlése, majd újratelepítéssel jól működik, van termék URL és a karakterek is jók.Köszönet érte!!!Még egy amatőr kérdésem lenne: Hogyan, mit kell beállítani, hogy a fájl mentése a tárhelyen legyen a bolt gyökérkönyvtárába? Link to comment Share on other sites More sharing options...
leslie_philip Posted February 3, 2011 Author Share Posted February 3, 2011 Szerintem egyszerű megoldás hogy letöltöd saját gépre és ftp-n keresztül fel a tárhelyre... Üdv:F Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted February 3, 2011 Share Posted February 3, 2011 Valóban ez is egy megoldás, csak a próbálkozásaim alatt találkoztam olyan verzióval, ami az exportproducts könyvtárba lementette a fájlt, plusz még letöltődött az asztalomra is.Az árgép kódját hova lehetne beilleszteni? (ez a topic fő kérdése) Link to comment Share on other sites More sharing options...
realzone Posted July 13, 2011 Share Posted July 13, 2011 Melléletben csatoltam az új modult ami url-t is exportál.És a termék leírás is okéÜdv:F Szia!Olyan problémám akadt, hogy az általad feltöltött zip file-t letöltöttem, és a modulok fülön a modulok hozzáadásával hozzáadtam az export modult, de nem jeleniok meg a modulok között, és hibát sem ír, hogy nem sikerült volna a feltöltés. Tudnál segíteni, hogy mit tegyek?Vagy esetleg milyen megoldás van arra, hogy az árukereső oldalaknak készítsek valami file-t, hogy megtalálják a termékeim? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts