Dirku12 Posted July 27, 2018 Share Posted July 27, 2018 (edited) Witam, posiadam sklep internetowy w wersji 1.6. Mam pytanie, mam listę pustych kategorii które chciałbym wyświetlić na innej podstronie, mam kategorię o nazwie "LAPTOPY", na podstronie, a zarazem w kategorii komputery mam coś takiego jak "podkategorie". Puste kategorie - czyli mam tam jakieś swoje nazwy z opisami, celowo zrobione pod SEO. Chciałbym, aby te wpisy wyświetlały się TYLKO w "Podkategoriach na podstronie "LAPTOPY", natomiast gdy te wpisy przydzielę do kategorii "LAPTOPY" to wpisy wyświetla się w dwóch miejscach. Tym miejscem jest menu, gdzie lista pustych kategorii wysuwa się w zakładce LAPTOPY która zarówno jest kategorią, czyli krótko mówiąc, co zrobić, aby usunąć te o to wpisy z tej tabelki? (szczegóły na załączniku poniżej) Jak widać, wpisy z listy pustych kategorii pod nazwą "Poleasingowe laptopy" wyświetlają się pod kategorią główną "LAPTOPY" Chce je przydzielić do podkategorii na podstronie LAPTOPY, tylko tam, a nie chce, aby dodatkowo te wpisy pojawiały się w wysuwanej liście LAPTOPY. Proszę o pomoc, będę ogromnie wdzięczny! Edited July 27, 2018 by Dirku12 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirku12 Posted July 30, 2018 Author Share Posted July 30, 2018 Odświeżam! dalej mam z tym problem, czy jest ktoś, kto wie co się dzieje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Postaraj się opisać bardziej zrozumiale problem i podaj link do sklepu może to pozwoli zrozumieć istotę problemu. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirku12 Posted July 30, 2018 Author Share Posted July 30, 2018 (edited) Adres strony https://biznesowekomputery.pl/ Na stronie głównej jest KATEGORIA w czarnej ramce, po najechaniu wysuwa się lista POLEASINGOWE oraz NOWE, po najechaniu na POLEASINGOWE wyświetla się LAPTOPY, a pod LAPTOPY poszczególne linki Poleasingowe laptopy używane dla firm... te linki odnoszą się do poszczególnych podstron z opisami. Chciałbym, aby linki pod zakładką nie wyświetlały się w menu rozwijanym, tylko były dodane do kategorii LAPTOPY, a wyświetlały się na tej podstronie https://biznesowekomputery.pl/14-laptopy-poleasingowe Na samym dole jest napis PODKATEGORIE, chciałbym, aby tam wyświetlały się te linki, tylko tam Obecnie wyświetlaja się w menu rozwijanym i na podstronie, a chce, aby były widocznie tylko na podstronie. Edited July 30, 2018 by Dirku12 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted July 30, 2018 Share Posted July 30, 2018 Ok, teraz jest jaśniej. Z tego co widze to masz Kategorie Poleasingowe w niej podkategorie Laptopy a ona posiada kolejne podkategorie Poleasingowe... idąc dalej prawdopodobnie moduł nie da Ci możliwości wykluczenia wyświetlania subkategorii więc możesz to zrobić np. za pomocą css dodając coś w stylu: .itemSubMenu.level3 { display: none; } Natomiast wyświetlanie podkategorii w kategorii nadrzędnej to już kwestia szablonu, opcje są takie że albo możesz to uruchomić w konfiguratorze szablonu albo trzeba będzie w pliku category.tpl dokonać edycji. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirku12 Posted August 6, 2018 Author Share Posted August 6, 2018 (edited) W plikach nie ma takich zmian, ja sklep przenosiłem na nowy serwer, pliki i baza sa identycznie od momentu przegrywania, ta sama domena, te same odnośniki A sklep ma blędy ktorych wcześniej nie miał. Edited August 6, 2018 by Dirku12 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted August 6, 2018 Share Posted August 6, 2018 Jakie błędy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dirku12 Posted August 7, 2018 Author Share Posted August 7, 2018 Szablon był edytowany, tzn przerobiony formularz kontaktowy, kategorie o których pisze powyżej, brak ścieżek do kilku zdjęć w sklepie. Nie wiem dlaczego, bo domena nie była zmieniona, pliki/baza - wszystko to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts