Inkton Posted July 18, 2018 Share Posted July 18, 2018 Witam. Dzisiaj postanowiłem zrobić update sklepu do najnowszej wersji. Od samego początku nie działała opcja backupu za pomocą modułu 1-click upgrade więc nie mam takiego backupu zresztą ani front office, ani back office nie działa. Kliknąłem aktualizuj i po 2 minutach zatrzymało się na czymś takim. [Ajax / Server Error for action upgradeFiles] textStatus: "error " errorThrown:" " jqXHR: " " Co ja mam teraz zrobić? Zrobiłem backup ręczny przez ftp sklepu. Czy wystarczy to wgrać, żeby zaczęło chodzić znów? Wgrywam już od godziny i dopiero połowa plików więc może uzyskam jakąś odpowiedź zanim się przekonać. Jeżeli to nie zadziała to co mogę zrobić? Dodatkowo jak zaktualizować sklep jak już uda mi się przywrócić mój do życia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inkton Posted July 18, 2018 Author Share Posted July 18, 2018 dobra po przekopiowaniu plików sklep zaczął działać, ale jak zaktualizować sklep poprawnie. Dodatkowo tak jak pisałem 1 click upgrade nie robi backupu od samego początku z moją przygoda w presta 1.7.X bo na 1.6 zawsze działało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
greg1987 Posted July 19, 2018 Share Posted July 19, 2018 Witam, Mam ten sam problem. Jak przekopiowałeś nowe pliki i które ze sklep zaczął działać? Pozdrawiam, Grzegorz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inkton Posted August 30, 2018 Author Share Posted August 30, 2018 On 19.07.2018 at 11:37 PM, greg1987 said: Witam, Mam ten sam problem. Jak przekopiowałeś nowe pliki i które ze sklep zaczął działać? Pozdrawiam, Grzegorz Jeżeli jeszcze nie jest za późno, to po prostu wszystko z ftp. Czyli całą kopie ftp wgrałem ponownie i sklep zaczął działać. Trwa to bardzo długo, ale nie ma innego ratunku, a przynajmniej nie ma szybszego ratunku niż ten. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateo Posted September 6, 2018 Share Posted September 6, 2018 Dnia 30.08.2018 o 2:40 PM, Inkton napisał: Jeżeli jeszcze nie jest za późno, to po prostu wszystko z ftp. Czyli całą kopie ftp wgrałem ponownie i sklep zaczął działać. Trwa to bardzo długo, ale nie ma innego ratunku, a przynajmniej nie ma szybszego ratunku niż ten. Odgrzewam ale przyd Ci się. Ja robię tak że cały folder sklepu robię do zip. Przesyłam zipa na serwer znacznie szybciej !. Potem wrzucam odpalam z przeglądarki plik unzip.php i serwer wykona to błyskawicznie. Masz tu skrypt na plik uznip.php <?php $zip = new ZipArchive(); if ($zip->open("nazwapliku.zip") !== TRUE) { die ('Błąd rozpakowywania archiwum.'); $zip->close(); } else { $zip->extractTo("katalog_do_ktorego_rozpakowujemy/"); $zip->close(); echo ('Pliki rozpakowane poprawnie.'); } ?> Co do 1click jest już nowa wersja która aktualizuje normalnie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inkton Posted October 11, 2018 Author Share Posted October 11, 2018 On 6.09.2018 at 2:12 PM, Mateo said: Odgrzewam ale przyd Ci się. Ja robię tak że cały folder sklepu robię do zip. Przesyłam zipa na serwer znacznie szybciej !. Potem wrzucam odpalam z przeglądarki plik unzip.php i serwer wykona to błyskawicznie. Masz tu skrypt na plik uznip.php <?php $zip = new ZipArchive(); if ($zip->open("nazwapliku.zip") !== TRUE) { die ('Błąd rozpakowywania archiwum.'); $zip->close(); } else { $zip->extractTo("katalog_do_ktorego_rozpakowujemy/"); $zip->close(); echo ('Pliki rozpakowane poprawnie.'); } ?> Co do 1click jest już nowa wersja która aktualizuje normalnie. Dzięki, przyda się pewnie wielokrotne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts