BartoshHedea Posted July 16, 2018 Share Posted July 16, 2018 Witam, Natrafiłem na bardzo dziwny przypadek i może ktoś się z nim już kiedyś zmagał i zna rozwiązanie problemu, bo ja powoli zaczynam rozkładać ręce Dokładniej chodzi o to, że mimo ustawienia rabatu danemu produktowi w cenie specyficznej (zal1.jpg), na sklepie wyświetla on uparcie cenę bazową - niezależnie jak ustawimy cenę specyficzną w panelu. Wiem na pewno, że nie jest to wina templatki - przełączałem widoki na różnych templatkach - także na bazowej presty i nadal był problem. Najgorsze, że problem pojawił się nagle, wszystko działało na wielu produktach i nagle dla nich wszystkich przestało wyświetlać ceny po rabacie. Dodam, że nie były instalowane żadne dodatki w tym czasie, które ewentualnie mogłyby spowodować posypanie się czegokolwiek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartoshHedea Posted July 17, 2018 Author Share Posted July 17, 2018 Okej, doszedłem do rozwiązania problemu sam - możliwe, że ktoś w przyszłości będzie miał z tym problem, więc daje rozwiązanie: w folderze /classess/ odpalamy plik SpecificPrice.php z niezrozumiałych względów jest tam zmiennej $threshold przypisana stała wartość 1000, która później jest wykorzystywana w warunku sprawdzającym ilość specyficznych cen, co ciekawe wykona on się tylko w momencie gdy ich ilość jest mniejsza niż ta zadana w zmiennej $threshold. Wystarczy nadać jej większą wartość. Nie jest to całkowite rozwiązanie problemu rzecz jasna, ale obejście dzięki któremu wszystko wróci do normy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts