nwalczak Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 Podczas instalacji Prestashop 1.7.4.0 mam błąd. Po dojściu do punktu Instalacja modułów (73% postępu) wyskakuje błąd 500. Ktoś miał już taki problem? Sprawdzanie konfiguracji: Błąd: Logi: logi.txt Może ktoś z Was będzie umiał odczytać w czym problem. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 (edited) Tą wersję presty zainstalujesz tylko na PHP 7.0 i wyżej. Do poprawnego działania wymagane jest posiadanie dodatku ICU, który jest właśnie w PHP 7, a w 5.6 go nie ma z tego co mi wiadomo. Edited July 10, 2018 by () Maciej () (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 nwalczak Posted July 10, 2018 Author Share Posted July 10, 2018 (edited) To chyba jednak nie ten problem. Po włączeniu PHP 7 sytuacja nie uległa zmianie. ICU: Nadal ten sam błąd. Powiadomienie o dodatku ICU cały czas jest wyświetlane a instalacja kończy się błędem na 73%. Jesteś w stanie odczytać coś z logów serwera? Edited July 10, 2018 by nwalczak aktualizacja zrzutu (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Ol’ Funky Bastard Posted July 11, 2018 Share Posted July 11, 2018 (edited) Przyczyną problemu jest stara wersja biblioteki libicu, nowsze Symfony wykorzystywane w PS 17.4 wymaga wersji wyższych od 57.1. Jeśli to VPS można samodzielnie skompilować nowszą wersję tej biblioteki i jej zależności (robiąc sobie bajzel w systemie), a jeśli zwykły hosting należy zgłosić się do dostawcy usługi. Ja darowałem sobie ta aktualizację w oczekiwaniu na aktualizacje repozytorium Debiana. Edited July 11, 2018 by Ol’ Funky Bastard (see edit history) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 stron Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 Witam mam problem z koszykiem i przeczytałem że aktualizacja icu rozwiązuje problem. Czy ktoś wie jak to zrobić? Dziękuje z góry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
nwalczak
Podczas instalacji Prestashop 1.7.4.0 mam błąd. Po dojściu do punktu Instalacja modułów (73% postępu) wyskakuje błąd 500.
Ktoś miał już taki problem?
Sprawdzanie konfiguracji:
Błąd:
Logi: logi.txt
Może ktoś z Was będzie umiał odczytać w czym problem.
Pozdrawiam.
4 answers to this question
Recommended Posts