Jump to content
  • 0

problem z dodawaniem produktu w wielu językach

tomek_dm

Question

Cześć ! Czy ktoś kiedyś spotkał się z tym co poniżej: ?

Mamy następujący problem: mamy sklep na PS 1.7.3 w językach PL, EN, SK. Importujemy produkty z hurtowni w języku PL - jednak język PL nie wiem dlaczego kopiuje się też dla SK i EN, a nie powinien. Jeżeli tworzę produkt ręcznie i uzupełnię tylko zakładkę PL to wszystko jest ok, bo zakładki SK i EN pozostają puste tak jak być powinno.

Myślicie, że może być to problem integracji z hurtownią ? Korzystamy z integracji ASI Verosoft.
Czy może gdzieś w prestashop jest taka opcja, żeby z automatu kopiowało jeden język do pozostałych... ? Chociaż nigdzie takiej opcji nie widziałem...

4 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Może być, jeden z moich klientów z tym Verosoftem miał różne przejścia. Możesz ewentualnie jeszcze sprawdzić co się stanie jak zaimportujesz w preście plik CSV z jednym produktem.

Dzięki za radę, zaimportowałem ręcznie testowo plik CSV i sytuacja się powtórzyła. Podczas importu wybrałem, że to plik w Polskiej wersji językowej, a jednak znowu pole "podsumowanie" i "opis" zaimportowały się do wszystkich jęzków.... Więc to raczej nie wina ASI Verosoft. Co mogę zrobić w takiej sytuacji ?

• 0

Ja bym poszukał czy to nie jakiś znany bug presty 1.7, może jest gdzieś na GitHubie coś na ten temat przy plikach odpowiedzialnych za import. Ewentualnie jest cień szansy, że w wersji 1.7.4 było to poprawione (bardzo blady cień).

• 0

Ja bym poszukał czy to nie jakiś znany bug presty 1.7, może jest gdzieś na GitHubie coś na ten temat przy plikach odpowiedzialnych za import. Ewentualnie jest cień szansy, że w wersji 1.7.4 było to poprawione (bardzo blady cień).

Niestety nie znalazłem jak dotąd nigdzie informacji o podobnym bugu przy imporcie produktów :( Nie wiem jak to wogóle obejść teraz.
Czy można w jakiś sposób masowo usunąć wszystkie tłumaczenia dla pozostałych wersji językowych, tak, żeby zostało tylko PL ? Nie chce usuwać pozostałych języków bo mamy już przetłumaczony kompletnie szablon pod te języki...