Natalia Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Witam, Przeszukiwałam wątki, ale żadne nie pasuje do mojego problemu. Mam płatność cash on delivery, ale potrzebuję, żeby zniknęła ta możliwość jeśli wartość koszyka przekroczy 1200 zł. Czyli do 1200 mam płatność payu i COD a powyżej 1200 tylko payu Da się? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArtTechnology Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Witam, Zainstaluj moduł "shiptopay" , utwórz metodę wysyłki COD i ustal odpowiedni zakres ceny w tej metodzie wysyłki, a następnie przypisz tę metodę wysyłki do płatności COD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia Posted July 2, 2018 Author Share Posted July 2, 2018 O, super. A jest shiptopay w darmowej wersji dla presty 1.7 Bo do 1.6 widziałam, a przy 1.7 to już 20 euro/dolarów Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArtTechnology Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Sprawdź ten: https://www.prestashop.com/forums/topic/520024-module-ship-to-pay-virtual-products-support-prestashop-17-16-15/ Oczywiście przed instalacją tego modułu wykonaj kopię zapasową witryny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArtTechnology Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Proszę mieć na uwadze to, że w PrestaShop 1.7 istnieje możliwość powiązania metod dostawy z metodami płatności (jest to funkcja dostępna standardowo) i można to zrobić w sekcji Payments -> Preferences (Płatności -> Preferencje). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia Posted July 2, 2018 Author Share Posted July 2, 2018 właśnie ten kosztuje 20 euro czyli jak nie ma innego rozwiązania, to trzeba będzie zapłacić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArtTechnology Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 6 minutes ago, Natalia said: właśnie ten kosztuje 20 euro czyli jak nie ma innego rozwiązania, to trzeba będzie zapłacić. "Proszę mieć na uwadze to, że w PrestaShop 1.7 istnieje możliwość powiązania metod dostawy z metodami płatności (jest to funkcja dostępna standardowo) i można to zrobić w sekcji Payments -> Preferences (Płatności -> Preferencje)." Link to comment Share on other sites More sharing options...
Natalia Posted July 2, 2018 Author Share Posted July 2, 2018 tak, jest taka opcja. pozwala ona zadecydować jaka opcja płatności dla jakiego dostawcy. Z tego co widzę, nie ma tam możliwości generowania ustawień w zależności od wielkości koszyka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ArtTechnology Posted July 2, 2018 Share Posted July 2, 2018 Zakres cen ustal się przy danej metodzie wysyłki w zakładce Wysyłka -> Przewoźnicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts