ALEX_ Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Ahoj všem,řeším diakritiku v title. Title mám psán v češtině, ale nezobrazuje se korektně (háčky a čárky se mění ve znaky). Poradtě kde mám co přepsat, aby bylo vše v pořádku.Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 -http://prestashopcesky.cz/jak-odstranit-entity-ve-zdrojovem-kodu/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX_ Posted December 29, 2010 Author Share Posted December 29, 2010 Díky,to jsem četl ale nejsem až tak znalý a netroufnu si se v tom "hrabat" abych to domrvil. Můžeš písnout kde to tady předělat.#tinyMCEInit(\'textarea.rte\');#[removed]#[removed]id_language = Number('.$defaultLanguage.');[removed]#<form method="post" action="'.$_SERVER['REQUEST_URI'].'" enctype="multipart/form-data">##_path.'logo.gif" alt="" title="" /> '.$this->displayName.'#'.$this->l('Main title').'# ';#díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaemonCZ Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Díky,to jsem četl ale nejsem až tak znalý a netroufnu si se v tom "hrabat" abych to domrvil. Můžeš písnout kde to tady předělat.#tinyMCEInit(\'textarea.rte\');#[removed]#[removed]id_language = Number('.$defaultLanguage.');[removed]#<form method="post" action="'.$_SERVER['REQUEST_URI'].'" enctype="multipart/form-data">##_path.'logo.gif" alt="" title="" /> '.$this->displayName.'#'.$this->l('Main title').'#';#díky Pokud to nevadí, tak Vám do toho vstoupím. Upřímně, myslím si, že ten návod je popsaný dostatečně srozumitelně, a tudíž pokud máš problém s tímto, tak to samé se bude opakovat i u ostatních změn.Tu část, kterou jsi sem vložil, tak není potřeba vůbec upravovat. Když se podíváš u toho návodu na ten screenshot, tak to pochopíš sám.Když si otevřeš Admins/tabs/AdminProducts.php, tak je nutné změnit tento kód:[removed][removed] [removed] function tinyMCEInit(element) { $().ready(function() { $(element).tinymce({ // Location of TinyMCE script script_url : \''.__PS_BASE_URI__.'js/tinymce/jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js\', // General options entity_encoding:"raw", theme : "advanced", plugins : "safari,pagebreak,style,layer,table,advimage,advlink,inlinepopups,media,searchreplace,contextmenu,paste,directionality,fullscreen", Nacházíte se to mezi řádkem 2000 a 2011. To, co je nutné přidat je řádek s entity_encoding:"raw", . Ostatně není to nic jiného, než co je uvedeno v tom návodu. Není to nic těžkého, jen se to chce dobře přečíst, co upravuju a hlavně kde.Hodně štěstí :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaemonCZ Posted December 29, 2010 Share Posted December 29, 2010 Když už jsme u té diakritiky, mohl by mi prosím někdo pomoci najít soubor, ve kterém je script na přidání stránky do oblíbených. Řešil jsem stejný problém s diakritikou jako kolega výše. Vše se mi podařilo úspěšně změnit. Bylo nutné jednotlivé stránky aktualizovat, tudíž je přepsat v DB, ale skript, který obsluhuje tlačítko Přidat k oblíbeným se mi nepodařilo najít, a tudíž zobrazovaný text je zkomolený.Díky moc za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Oblibene jsem neresil, pouzil jsem misto toho addthis.com, je na to i modul pro PS (nekde na angl. foru).Jeste k te uprave diakritiky: ta uprava diakritiky neni slozita, jen je potreba davat pozor na spravne uvozovky, apostrofy atd., jinak to skonci bilou strankou (viz komentare u clanku). Zmeny v diakritice se projevi az u nove pridavanych polozek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaemonCZ Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Oblibene jsem neresil, pouzil jsem misto toho addthis.com, je na to i modul pro PS (nekde na angl. foru).Jeste k te uprave diakritiky: ta uprava diakritiky neni slozita, jen je potreba davat pozor na spravne uvozovky, apostrofy atd., jinak to skonci bilou strankou (viz komentare u clanku). Zmeny v diakritice se projevi az u nove pridavanych polozek. To vypadá dobře. Díky za tip. Ale stejně budu muset to tlačítko řešit, protože je tam natvrdo v tom layoutu a docela mi tam zapadá. Sice si nedělám moc iluze o tom, jak moc to někdo využije, ale tak je to taková drobnost, která kazí celkový dojem.Jinak s tou opravou dikaritiky naprostý souhlas. Je doplním, že u stavájících položek stačí otevřít a hned uložit, tak aby se přepsal záznam. I když se ty znaky budou jevit jako chybné, bude se to zobrazovat v pořádku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 Oblibene jsou v modules > blockpermanentlinks > blockpermanentlinks-header.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX_ Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Cau,stalo se to co jsem predpokladal a snazil jsem se zmenit vse dle navodu. Jakmile jsem se koukl na stanky. zjistil jsem že se nezobrazují. Ze jsem se na to nevykaslal.Alex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sem Tam Posted December 30, 2010 Share Posted December 30, 2010 sorry, ale ten navod je v poradku... chyba bude jinde (napr. v uvozovkach nebo apostrofech - editovat nelze v Notepadu, ale v PSPadu, Notepadu++ apod.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX_ Posted December 30, 2010 Author Share Posted December 30, 2010 Ok, netvrdím že je špatně. Už jsme to našel a tím jsme to zakončil.Alex Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts