Jump to content
  • 0

Problemy z wersją 1.6.1.19

Jacek

Question

SEO PERFORMANCE – URL CLEANER zdaje się działać normalnie, ale cały czas przetwarza i zniknęła lista linków.

Wyszukiwarka zwraca szczątkowe wyniki.

Hosting aktualizował również php do najnowszej wersji.

Szablon PRS01

Edycja

PHP w wersji 7.1.18
Wyszukiwarka była modyfikowana w poprzedniej wersji sklepu do zawężania wyników po wpisaniu kolejnych słów. 

Edited by Jacek (see edit history)

7 answers to this question

Recommended Posts

• 0
10 godzin temu, () Maciej () napisał:

Heh... kolejny post w stylu "mam problem z silnikiem w maździe 1zz turbo. coś przy nim było grzebane, domyślcie się co ..."....

Bez wiedzy co i gdzie było modyfikowane to możemy dalej sobie gdybać i zgadywać.

Php zmieniliśmy na wcześniejsze i problem z url cleaner zniknął.

Wyszukiwarka przestała działać bezpośrednio po aktualizacji sklepu i php.

Problem z wyszukiwarką jak się zorientowałem może być związany z samym szablonem, zatem sądzę, że coś się wydarzyło podczas aktualizacji. Szablon już po zakupie generował kilka błędów, zgłaszam sprawę do autora. 

Modyfikacje wyszukiwarki zostały wykonane wg. standardowej instrukcji.

• 0

Ok. Ale konkretniej jakiej? Jest masa materiałów w sieci więc skąd ktokolwiek ma wiedzieć, że chodzi akurat o tę jedną, a nie inną instrukcje modyfikacji.

Ogólnie presta działa dość kiepsko z PHP 7, szczególnie wtedy gdy jest modyfikowana przez szablon, moduły itp. Twórcy zwykle pisząc wszystko robią to pod najpopularniejszą wersje PHP, czyli 5.6.xx.

• 0
2 godziny temu, () Maciej () napisał:

Ogólnie presta działa dość kiepsko z PHP 7, szczególnie wtedy gdy jest modyfikowana przez szablon, moduły itp. Twórcy zwykle pisząc wszystko robią to pod najpopularniejszą wersje PHP, czyli 5.6.xx.

.Aktualnie mam zainstalowaną wersję 7.0, zalecasz zmianę na 5.6.xx

Ostatnio zakupiony moduł presta speed również nie działa w pełni. Optymalizacja zdjęć produktów nie działa. Podobnie jak ciągłe przewijanie.

• 0

"Problem z wyszukiwarką" polega na tym, że usunąłem cechy, które były powieleniem kategorii, ponieważ advanced search 4 tworzył przekierowania.

Czy to normalne, że wyszukiwarka nie zwraca wyników w postaci zawartości kategorii po wpisaniu nazwy kategorii?

Przykład: na wyrażenie "agregaty" wyszukiwarka zwracała mi wszystkie produkty, które miały cechę "agregaty"