Erol Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 merhaba,arkadalar Brüksel de yaşıyorum endustri mühendisim kendi uzmanlık alanımda serbest çalışıyorum, birikimlerimle yenice istanbudan başımı sokacak bir daire aldım,ve artık bundan sonra türkiyede yaşamayıda çok arzu ediyorum,buradaki arkadaşlar E-ticaret uzmanları olduklari için değerli fikir, öneri, ve tavsiyelernizi rica ediyorum, ben geniş kapsamlı kitap ve cd satan bir E-Ticaret sitesi kurmak istiyorum (istanbulda biraz araştırma yaptım tedarikçilerle iyi anlaşmalar yapmak mümkün kanaatine vardım)-acaba bu tür bir site kursam ne kadar bir zamanda google ve diğer arama motorarı tarafımdan iyi indekslenir verimli olmaya satmaya başlar ?-şu an 43 yaşındayım ve tüm hayatım burada geçti,biliyorsunuz her şeyi bırakıp kendi ülkeme dönmek sıfırdan bir iş kurmak baya bir riskli durum bir E-ticaret sitesine güvenerek bu riski almam sizce doğrumu?hayatımı kazandıracak geçimimi sağlayacak kadar para kazandırırmı?ve diğer ...siz bu işin uzmanları olarak benim bilemediğim yönleriyle beni aydınlatırsanız çok sevinirim ,şimdiden teşekkürler Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Merhabalar,aslında eticaret işi türkiyede yapılabilecek bir iş. Ancak Çok uğraşı ve geniş malzeme tedariği aynı zamanda çok ucuza tedarik edebilmeniz sonrasında Google vb arama motorlarında büyük çaplı reklam işlerine girişmenizi gerektirir. Tabi bu sürecin içerisinde sitenizin her yönden tam donanımlı olması gerekli. Tam donanımlı derken :: her çeşit ödeme modülü, ürün inceleme ekranlarında ve site genelinde online destek ile sizinle birebir irtibata geçebilmeleri, sitenizin hareketli, anlaşılır ve kapsamlı bir görünüme sahip olması.. Sürekli yeni ve satılacak kampanyaları türetip bunu her şekilde insanlara iletmek.. Sitenizin Facebook, twitter ile etkileşim halinde olarak her çeşit topluluk sayfasında sürekli öne gelmesi.. Tabi bunlar çok çok daha türetilebilir. Ama burdan para kazanmanız biraz zaman alacaktır. Sizin yerinizde olsam (Elimde hazır bir iş imkanı ve nakit sıkıntısı olmaması) bu eticaret işinde saydığım maddeleri yapar/yaptırır eticareti bir süre için (1 - 3 yıl yada 5 ) hobi olarak yapar sonrasında bu işten kazandığınız para sizi doyuracak seviyeye geldiğinizde sadece bu işe yönelir bunun üzerinden eleman dahi alarak işinizi büyütebilirsiniz.Umarım açıklayıcı güzel bir anlatım yapmışımdır. Saygılarımla Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 yaklaşık 3 senedir e-ticaret yapıyorum ben.sana gerekli olan şeyler.1-) tedarikçi2-) reklam3-) sanal posgerisi gelir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erol Posted December 22, 2010 Author Share Posted December 22, 2010 detaylı açıklamalarınız için çok teşekkür ederim ancak ilk yazımda da anlatığım gibi su an Belçikadayım, bu işi türkiyede yapmak istiyorum istanbuldaki tedarikçilerle olumlu anlaşmmalar yaptım diyebilirim,2011 nisanın başlarına doğru siteyi faaliyet haline getirmeyi düşünüyorum, öğrenmek istediğim ne kadar bir zaman sonra verimlisatışlar yapmaya başlanır acaba? ona göre maddi tedbirerimi almak açısımdan yani...arkadaşlar ikinizde reklanın çok önemli olduğuna dikkat çekiyorsunuz sosyal ağlar ve gogle adword haricinde başka ne tür reklamlar yapılmasını önerirsniz?bir de bu sanal pos hakkında daha geniş bilgi verebilirseniz sevinirim ücretsiz veya ücretli iyi sanal pos modül(leri) tavsiye edebilirmsniz?ayrıyeten prestashop için kendi siteme has bazı özel modül yaptırmam grekecek prestashop için özel bir modül geliştirebilecek arkadaşlar varmı? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted December 22, 2010 Share Posted December 22, 2010 Aslında bu konular burdan konuşulduğunda dallanıp farklı konulara dönüşen konular. En iyisi istanbula geldiğiinizde yüzyüze konuşmak yada MSN skype vasıtasıyla tüm sorularınıza cevap verebilirim. Sanal POS vb modüllerdede aynı şekilde birebir konuşabilrsek detaylı bir şekilde sorularınıza cevap verebilirim.. Saygılarımla Link to comment Share on other sites More sharing options...
safa Posted December 23, 2010 Share Posted December 23, 2010 kardeş reklam konsunda sosyal ağlar çok önemli son zamanlarda birde gazete reklamları çok etkili oluyor .müşterilerin siparişlerinde kutuların içerisine el ilanları koyma gibi çok önemli faktörler var. sanal pos modülünü bir şekilde halledersin . gerekirse ücretli sistem alırsın önemli değil ama çok iyi tedarikçi ve bankalarla anlaşman gerek. sana tavsiyem iyi bir önlem ve araştırma yapmadan dönme kardeş . bu işte çok başarılı insanlar gördüğüm gibi. çok büyük umutlarla başlayan ve sitesini kapatmak zorunda kalan kişilerde görüdm. bence çok iyi düşün . tedarikçi için ise seni referans gösterebilecek kişilere ihtiyarcın var. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erol Posted December 25, 2010 Author Share Posted December 25, 2010 öncelikle verdiğiniz bu ayrıntılı bilgiler için teşekkür ederimayrıca tecrübelerinize dayanarak verdiğiniz değerli bilgiler E-ticaret yakmak isteyen diğer arkadaşlarındaçok işlerine yarayacaktır ,paylaplaşın için teşekkürler ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts