Pablos Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Hej, mam takie pytanie. W module wizzard pro jest możliwość stworzenia jak by realnej zmiany koloru na danym elemencie; https://www.presto-changeo.com/prestashop-17-modules/139-prestashop-attribute-wizard-pro-module.html LAYERED IMAGES ale w jaki sposób stworzyć takie zdjęcia? powiedzmy, że mam X rodzaju faktur kolorów i chciałbym aby na danej powierzchni mebla zmieniała się owa faktura. Jak coś takiego wykonać ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Przygotować takie zdjęcia w programie graficznym albo zrobić je aparatem ? A później odpowiednio podpiąć w samym module. Nie ma tak łatwo, że wstawisz sobie 1 zdjęcie a jakikolwiek program Ci podmieni fakturę materiału na całym obiekcie fotografowanym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pablos Posted June 9, 2018 Author Share Posted June 9, 2018 (edited) Wiem, że to tak nie działa, ale pytałem właśnie w jaki sposób przygotować takie zdjęcia i potem je podpiąć.. to są zdjęcia gdzie na jednej warstwie mamy jeden kolor a n drugiej inny?? dobbrze myślę, że musi być to przygotowane na zasadzie. zdjęcie mebla jako podstawowa warstwa i nałożone na to X wybranych warstw tekstur? a potem moduł sobie jako zdjęcia wczytuje odpowiednie warstwy i nakłąda jest na mebel? Edited June 9, 2018 by Pablos (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Z tego co kojarzę to moduł cały czas wyświetla bazowe zdjęcie na które jest nakładane zdjęcie wybranego atrybutu, jeśli to zdjęcie jest w PNG z przezroczystością to nakładają się tylko warstwy widoczne z atrybutu na bazowe zdjęcie. Oczywiście zdjęcie bazowe i zdjęcia atrybutów muszą być tych samych rozmiarów żeby idealnie się nakładały na siebie zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Pablos Posted June 10, 2018 Author Share Posted June 10, 2018 Mógłbyś wytłumamczyć jak to zrobić? bo już teraz nie kumam w ogóle.. gość wyżej pisze, że trzeba przygotowania zdjęcia wartwowe, Ty z kolei, że moduł samemu wie jak nałożyć zdjęcie na obiekt.. a ja dalej próbuje to wykonać i nic. dodaje produkt, dodaje atrybuty typu kolor, wczytuje zdjęcie tekstury. Dodaje atrybut do produktu.. i na stronie nawet nie ma możliwości wyboru zdjęcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Pablos
Hej, mam takie pytanie. W module wizzard pro jest możliwość stworzenia jak by realnej zmiany koloru na danym elemencie;
https://www.presto-changeo.com/prestashop-17-modules/139-prestashop-attribute-wizard-pro-module.html LAYERED IMAGES
ale w jaki sposób stworzyć takie zdjęcia? powiedzmy, że mam X rodzaju faktur kolorów i chciałbym aby na danej powierzchni mebla zmieniała się owa faktura. Jak coś takiego wykonać ?
4 answers to this question
Recommended Posts