alan3k Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Witam, Załóżmy że mam sklep obsługujący 3 języki (pl/de/en) - posiadam też dla polskiej i niemieckiej wersji osobną domenę - example.com i example.de Uruchomiłem już i skonfigurowałem Multistore. Lecz teraz gdy zmieniam wersję językową strony na niemiecką otrzymuję link: example.com/de/ Chciałbym aby ten link oraz wszystkie linki zawierające /de/ zostały automatycznie przekierowane na example.de Domyślam się że powinienem ustawić regułę w pliku .htaccess - mogę prosić o przykład takiej reguły. Czy może jestem w błędzie i powinienem zastosować inne rozwiązanie? Dzięki i pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted June 9, 2018 Share Posted June 9, 2018 Zmiana wersji językowej (poprzez moduł), a multistore to 2 różne opcje. Albo korzystasz z multistore i konfigurujesz sobie osobno każdą domenę (po opisie raczej tego nie zrobiłeś), Albo działasz na module zmieniającym wersje językowe i masz właśnie taki efekt jak opisujesz. Aby to normalnie działało poczytaj sobie o multistore, bo Twój sklep go moim zdaniem nie ma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
alan3k
Witam,
Załóżmy że mam sklep obsługujący 3 języki (pl/de/en) - posiadam też dla polskiej i niemieckiej wersji osobną domenę - example.com i example.de
Uruchomiłem już i skonfigurowałem Multistore. Lecz teraz gdy zmieniam wersję językową strony na niemiecką otrzymuję link: example.com/de/
Chciałbym aby ten link oraz wszystkie linki zawierające /de/ zostały automatycznie przekierowane na example.de
Domyślam się że powinienem ustawić regułę w pliku .htaccess - mogę prosić o przykład takiej reguły.
Czy może jestem w błędzie i powinienem zastosować inne rozwiązanie?
Dzięki i pozdrawiam.
1 answer to this question
Recommended Posts