zoso Posted June 6, 2018 Share Posted June 6, 2018 Czy jest jakiś darmowy moduł ogarniający rodo PRESTA 1.6 ? menadżer zgód , klauzule itd ?Jak wszyscy to rozwiązali ? Ja wyłączyłem sklep bo nic nie mogę znaleźć aż nie wieżę że jakoś nikt tym się nie interesuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Tematy RODO były poruszane na forum, możesz przeszukać również pod hasłem GDPR to trafisz na kilka wątków. Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoso Posted June 7, 2018 Author Share Posted June 7, 2018 wątki są ale jedyny logiczny to kupić moduł za 250 zł Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 7, 2018 Share Posted June 7, 2018 Logicznie to by było zapoznać się z ustawą, przeglądnąć sklep wypisać sobie listę zmian i później dopiero szukać rozwiązania, prawda jest taka że żaden moduł nie daje 100% zgodności z RODO. Generalnie dobra polityka prywatności, moduł blok ochrona osobowych i dostosowanie kilku tekstów w sklepie wystarczy na tyle żeby się nikt nie przyczepił. Oczywiście każdy sklep ma swoją specyfikacje i to minimum może Ci nie wystarczyć, dodatkowo wspomniane moduły ułatwią obsługę automatyzując pewne procesy. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
telu Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Jedyny logiczne i ekonomiczne wyjście to zainstalować darmowy (przygotowany przez prestashop) moduł do obsługi RODO w sklepie;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 @telu Proszę nie wprowadzać w błąd że jest oficjalny darmowy moduł do wersji 1.6, otóż nie ma, a do tej wersji moduł oficjalny kosztuje 80 euro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
telu Posted June 8, 2018 Share Posted June 8, 2018 Faktycznie do 1.7 jest za darmo, mój błąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts