hari44 Posted May 21, 2018 Share Posted May 21, 2018 Cześć Potrzebuję pomocy z konfiguracją kosztów wysyłki. Produkty z kat. A wysyłamy w cenie 19 zł. Produkty kat. B wysyłamy w cenie 32 zł. Jeśli w koszyku pojawią się oba produkty, to cena wysyłki zawsze 32 zł. Cena wysyłki to całościowa cena, niezależna od ilości, wagi produktów. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted May 21, 2018 Share Posted May 21, 2018 (edited) Ja bym dał koszt transportu na 19 zł i do produktów z grupy B dopisał wartość w polu "dodatkowy koszt", czy jakoś tak się to zwało w zakładce "Wysyłka". Albo opcja 2. Dać standardowy koszt 19 zł, a do produktów z grupy B w zakładce wysyłka określić np długość na 150 cm. Wtedy w kosztach transportu danego przewoźnika wpisać przedział z kosztem 32 zł wyświetlany jeśli długość jest równa lub większa 150 cm. Druga opcja wydaje mi się prostsza do zarządzania potem Edited May 21, 2018 by () Maciej () (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hari44 Posted May 22, 2018 Author Share Posted May 22, 2018 Dzięki! Natomiast jak zrobić, żeby ceny wysyłek nie dodawała się? Bo teraz jak dodaje po jednym produkcie z obu tych grup to dodaje mi koszt wysyłki jednej grupy + koszt wysyłki drugiej grupy Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hari44 Posted May 22, 2018 Author Share Posted May 22, 2018 Niestety, Twój pomysł nie działa. Pierwszy sposób dodawałby tyle razy koszt dostawy ile byłoby produktów (a koszt jest stały, albo 19, albo 32). Drugi sposób także nie działa. W prestashop w przewoźnicy > wysyłka są tylko maksymalne wartości do ustalenia. Czyli rzeczowo: Chleb możemy wysłać zwykłym opakowaniem za 19 zł Mięso wysyłamy opakowaniem termicznym za 32 zł Chleb i Mięso także opakowaniem termicznym za 32 zł I o to chodzi, gdy mam sam chleb nie pokazuje mi się termiczne za 32 zł. A jak mam mięso i chleb to nie pokazuje mi się zwykłe. Proszę o pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Piotr K. Posted May 22, 2018 Share Posted May 22, 2018 W 1.6 można było przypisywać konkretnych przewoźników do poszczególnych produktów albo magazynów itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 hari44 Posted May 22, 2018 Author Share Posted May 22, 2018 W 1.7 też można. Mi po prostu chodzi o to, żeby jak ktoś wybierze produkt o zwykłym opakowaniu, nie miał propozycji zaznaczenia droższego opakowania. (Wyłączenie tego przewoźnika na karcie Wysyłka produktu nie wchodzi w grę - no bo jak wyślę kiedy klient zamówi zwykły produkt, a dodatkowo ten wymagający opakowania termicznego? Wtedy całość ładuje w termiczne) Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
hari44
Cześć
Potrzebuję pomocy z konfiguracją kosztów wysyłki.
Produkty z kat. A wysyłamy w cenie 19 zł.
Produkty kat. B wysyłamy w cenie 32 zł.
Jeśli w koszyku pojawią się oba produkty, to cena wysyłki zawsze 32 zł.
Cena wysyłki to całościowa cena, niezależna od ilości, wagi produktów.
Proszę o pomoc.
5 answers to this question
Recommended Posts