normanx Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Zdravím, koukám teď na jednu věc. Když se podívám do zákazník / košík tak vidím že za jeden den tam mám 248 košíků a všechno po pár sekundách a bez jakéhokoliv dokončení. A to je takhle každý den. Nevíte čím by to mohlo být? Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanaP Posted December 7, 2010 Share Posted December 7, 2010 Skus viac zistit kto ta navstevuje a nenakupuje - v BO v statistikach alebo lepsie podla logu serveruVerzia PS? Mas robots.txt a v nom "Disallow: /cart.php"?Ak je to nejaky "hodny" robot, tak by to malo pomoct.Podobny problem riesia na http://www.prestashop.com/forums/viewthread/53013/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Já mám denně taky plno nedokončenejch košíků a všichni ostatní taky, pokud z toho nějaké objednávky jsou dokončené, tak bych neřešil.Je to jako když se někdo přijde podívat na kamenou prodejnu.Ta televize se mu líbí, ale teď na ní nemá, tak se příde příště zase podívat, jestli nezlevnila.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
normanx Posted December 8, 2010 Author Share Posted December 8, 2010 Já mám denně taky plno nedokončenejch košíků a všichni ostatní taky, pokud z toho nějaké objednávky jsou dokončené, tak bych neřešil.Je to jako když se někdo přijde podívat na kamenou prodejnu.Ta televize se mu líbí, ale teď na ní nemá, tak se příde příště zase podívat, jestli nezlevnila.... To jo,ale to by nebylo třeba ve tři ráno a dvěstě košíků po pěti vteřinách. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Aha já myslel, že to máš průběžně během dne Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaSa Posted January 18, 2011 Share Posted January 18, 2011 zkušenost - když máte v robots.txt povoleno vše, pak roboti vyhledávačů lezou do všech odkazů, tedy i do košíku. Když v souboru robots.txt zakážete přístup do cart.php, prázdných košíků značně ubyde. Doufám, že to tak funguje i u ostatních. Já jsem to zkoušel a sledoval ve statistikách. Nyní se sice taky objevují prázdné košíky ale třeba 1/den. Pozn. stačí případně vygenerovat robots.txt přímo z presty, ta kromě košíku zakáže přístup i do dalších míst. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts