Rondo_Music Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 Witam. Mam sklep na Presta 1.6 i zainstalowany moduł ochrona danych osobowych. Przy rejestracji nie wyświetla mi się żadne zapytanie oprócz newslettera, którego i tak nie mam. Może ktoś na to zerknąć? Gdzie jest problem? adres sklepu: rondomusic.pl Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kris_74 Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 (edited) Mam to samo. W trakcie instalacji Official GDPR Compliance by PrestaShop (1.6) Module wystąpił jakiś wyjątek i prawdopodobnie dlatego przynajmniej u mnie to nie działa. Wysłałem info o problemie do PrestaShop Addons, ale coś im się nie śpieszy. [PrestaShopException] Property Address->vat_number is emptyat line 909 in file classes/ObjectModel.php 904. } 905. 906. $message = $this->validateField($field, $this->$field); 907. if ($message !== true) { 908. if ($die) { 909. throw new PrestaShopException($message); 910. } 911. return $error_return ? $message : false; 912. } 913. } 914. ObjectModelCore->validateFields - [line 246 - classes/ObjectModel.php] ObjectModelCore->getFields - [line 487 - classes/ObjectModel.php] ObjectModelCore->add - [line 167 - classes/Address.php] - [2 Arguments] AddressCore->add - [line 445 - classes/ObjectModel.php] - [2 Arguments] ObjectModelCore->save - [line 917 - modules/psgdpr/psgdpr.php] Psgdpr->createAnonymousCustomer - [line 122 - modules/psgdpr/psgdpr.php] Psgdpr->install - [line 867 - controllers/admin/AdminModulesController.php] AdminModulesControllerCore->postProcessCallback - [line 1116 - controllers/admin/AdminModulesController.php] AdminModulesControllerCore->postProcess - [line 178 - classes/controller/Controller.php] ControllerCore->run - [line 367 - classes/Dispatcher.php] DispatcherCore->dispatch - [line 58 - admin/index.php] Presta 1.6.1.4 Pomoże ktoś? Z góry dziękuję. Edited May 16, 2018 by Kris_74 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Rondo_Music Posted May 22, 2018 Author Share Posted May 22, 2018 Dobra, u mnie już się wyświetla, ale jest taki problem, że nie mogę zmienić tekstu, jaki jest przy checkboxie, bo inaczej nie wyświetla się nic. Jak zmienić tekst na polski? Ma ktoś jakiś pomysł? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tomex Posted June 14, 2018 Share Posted June 14, 2018 U mnie od 3 tygodni ten sam problem co u Kris_74. Przysyłali już 2 poprawki i nic. Kupuje człowiek najdroższy oficjalny moduł i taka wtopa. Poradził ktoś sobie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Kris_74 Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 W związku z brakiem pomocy przy moim problemie, a właściwie z brakiem skutecznej pomocy musiałem zakupić moduł od krajowego producenta, który działa bez zarzutu. Na stornie Presta Addons gdzie zakupiłem "oficjalną" wersję w ciągu 7 dni od zakupu złożyłem reklamację i poprosiłem o zwrot kosztów. Niestety odpowiedzi na kilka już moich próśb są takie, że jest już nowa wersja zapraszamy do aktualizacji. Po pierwszych dwóch już mi się odechciało sprawdzać, czy działają poza tym mam już moduł dobrze działający z innego źródła. Czy ktoś wie jak skutecznie można odzyskać kasę wydaną w PrestaAddons za moduł, który nie działał prawidłowo i czy w ogóle prawo działa tak jak u nas przy zakupie na odległość prawo do zwrotu w ciagu 14- dni od daty zakupu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Prawo do zwrotu w okresie 14 dni nie obejmuje wszystkich produktów w tym produktów wirtualnych więc na tej podstawie nie otrzymasz zwrotu, natomiast na podstawie wadliwego produktu jak najbardziej możesz próbować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tomex Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Od tygodnia próbuję doprosić się zwrotu pieniędzy za niedziałający moduł - brak odpowiedzi. To francuska firma. Szkoda czau na prawnika za 80Euro. Chyba, żeby zebrało się więcej osób na pozew zbiorowy. Dostałem informację od kolegi, że kiedyś miał podobny przypadek z Prestashop Addons i nie zwrócili mu kasy Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Na początek sugeruje pobrać najnowszą wersję modułu i zweryfikować jego działanie, jak jest ok to będzie ciężko odzyskać pieniądze. Jak nadal nie działa poprawnie to odezwij się na PW. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 Tomex Posted June 15, 2018 Share Posted June 15, 2018 Nie - najnowsza piąta już wersja (1.0.5.) również nie działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Rondo_Music
Witam. Mam sklep na Presta 1.6 i zainstalowany moduł ochrona danych osobowych. Przy rejestracji nie wyświetla mi się żadne zapytanie oprócz newslettera, którego i tak nie mam. Może ktoś na to zerknąć? Gdzie jest problem? adres sklepu: rondomusic.pl
8 answers to this question
Recommended Posts