chomiczek Posted May 16, 2018 Share Posted May 16, 2018 Witajcie, przesiadłem się jakiś czas temu na PS 1.7 i w zleceniu które teraz realizuje potrzebuje utworzyć stronę, która będzie prezentowała tylko produkty, z oznaczeniem on_sale = 1, nadpisałem sobie w override Product.php i utworzyłem własną metodę, wszystko jest ok, problem pojawia się kiedy stworzyłem sobie nowy controller dajmy na to NowyController.php. Mam w nim ustawione initContent() na końcu public function initContent() { parent::initContent(); $products_for_template = Product::getProductOnSale((int)$this->context->language->id, 0, 0); $this->context->smarty->assign(array( 'products' => $products_for_template, 'homeSize' => Image::getSize('home_default') )); $this->setTemplate('catalog/listing/outlet'); } Utworzyłem również plik outlet.tpl i de facto wszystko działa, jednak jeżeli zrobię w nim podobnie jak w pliku prices-drop.tpl {extends file='catalog/listing/product-list.tpl'} To w treści strony pojawia mi się formularz wyszukiwania. Obstawiam, że problem jest to co przekazuje do TPL.. Pytanie, co i w jaki sposób powinienem przekazywać. W pierwszym listingu zmienna $products_for_template przy wylistowaniu przechowuje prawidłowe produkty. Jakaś pomoc/podpowiedź? Zapis$this->context->smarty->assign(array( 'products' => $products_for_template, 'homeSize' => Image::getSize('home_default') )); Umieściłem testując różne możliwości i może on być niepoprawny. Oczywiście strona w Preferencje -> Ruch -> Strony utworzona. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts