tukann Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 Zdravím, určitě se to tu asi někde řešilo ale jelikož mne tlačí čas, zeptám se stručně ještě jednou: jak na přiřazení podkategorie do více nadřazených kategorií normálně přes administraci, ne přes import a tak. Díky moc za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukann Posted November 28, 2010 Author Share Posted November 28, 2010 haló, haló..nikdo neví, nebo jsem za blbce co neumí hledat? díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
newpresto Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 Asi je správně.Přímo u zadávání jednotlivých položek-karta zboží- v BO je nad editorem popisů zadávání zboží do kategorií zaškrtnutím políčka,vyzkoušej,zda-li je to ono. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukann Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Asi je správně.Přímo u zadávání jednotlivých položek-karta zboží- v BO je nad editorem popisů zadávání zboží do kategorií zaškrtnutím políčka,vyzkoušej,zda-li je to ono. Jde mi konkrétně o toto, viz. obrázek, zatím jsem přišel na to, že se ani nedají vytvořit podkategorie se stejným názvem, což jsem se zde již někde dočetl, ale třeba zná někdo elegantní řešení, proto se, prosím, koukněte na přiložený obrázek a zkuste poradit zda to např. nejde přes import, pokud to tedy nejde přímo v administraci. Díky všem za rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Na too bacha, cim vic bede kategorii a budou provazany tak to bude brzdit shop Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukann Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Na too bacha, cim vic bede kategorii a budou provazany tak to bude brzdit shop jé, díky za reakci která de fakto znamená, že to jde. jen pořád nevím jak, nebude toho tolik, jen by mi usnadnilo práci když bych věděl, jak právě přiřadit podkategorii do více nadřazených kategorií. jde to tedy a případně jak? díky, díky, moc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Já nevím o tom, že by to šlo, jen vím, že když se zboží cpe do několika kategorií naráz dává to pak zabrat databázi a brzdí to shop Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukann Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 aha, no, udivuje mne, že by to nikdo neřešil / nepotřeboval? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukann Posted November 29, 2010 Author Share Posted November 29, 2010 Asi je správně.Přímo u zadávání jednotlivých položek-karta zboží- v BO je nad editorem popisů zadávání zboží do kategorií zaškrtnutím políčka,vyzkoušej,zda-li je to ono. nejde mi o zboží, jde mi o celé kategorie..že se některé podkategorie hodí k více kategoriím nad nimi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted November 29, 2010 Share Posted November 29, 2010 Já vím a to á spojitost, když bude kategorie pod více nadřazenejma kategoriema tak tim pádem i zboží ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukann Posted November 30, 2010 Author Share Posted November 30, 2010 ano, i zboží, řekněme, že je 5 kategorií a každá má tři podkategorie (je to jen příklad, skutečnost je složitější a proto mě to tak zajímá, protože by to uspořilo spoustu času a práce, díky1 - a, b, c 2 - d, e, f (tato se zároveň hodí i do kategorie 4 a 5)- tady jde o to, že už bych musel podkategorii f (aby měla stejný název) v kategorii 4 i 5 vytvořit znovu a za název vložit prázdné znaky a zboží tam překlikat, nebo nevím..3 - g, h, i4 - j, k (tato se zároveň hodí i do kategorie 1 a 2), l 5 - m, n, o Link to comment Share on other sites More sharing options...
tukann Posted December 1, 2010 Author Share Posted December 1, 2010 copak mám tak nesmyslný dotaz? omlouvám se za urgování a neustálé topování, ale zajímá mne, už jen třeba z hlediska jak jsou zde na fóru lidé ochotní se podělit o zkušenosti atp.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted December 1, 2010 Share Posted December 1, 2010 Podle me to nikdo neresil Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts