normanx Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Zdravim....řeším teď u importu jeden problém. Mam dodavatele, který mě dá data v XML. Potřebuju je upravit (cenu,doplnit kategorii atp.) převest do CSV a importovat do shopu. Ale zádrhel je v popisu. V XML ho vidím formátovaný v odstavcích. Ale když ho dám do shopu, tak je to jen jeden text zadruhým bez odstavců, takže se stává dost nepřehledný.Existuje nějaký způsob jak to v Openoffice nebo jinede upravit. Vím že pokud importuju text s HTML značkami, tak si to presta prelouská a vidím ho dobře, ale nechce se mě ručně vkládat < BR > do několika set položek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KerbeusSlovakia Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Nieco taketo som riesil v mojom eshope pri popise. Nakoniec som to importoval priamo do databazy a tu je vysledok:TUMam to len u tohoto jedneho vyrobku, som lenivy robit popis k ostatnim vyrobkom, kedze moj dodavatel to v cenniku nema, ale nie je problem to nahodit na vsetky vyrobky v eshope behom pol hodiny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KerbeusSlovakia Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Zrejme sa to da poriesit aj v EXCELI. Excel ma funkciu - SUBSTITUTE. To dokaze nahradit vyskyt urciteho slova/znaku v texte. Teda ak mas napriklad v A1 LCD Televizor staci v B1 pouzit funkciu SUBSTITUTE, dat nahradit medzeru < br > a vysledok bude LCD< br >TelevizorTuto funkciu ma aj Open Office, ale tam v podstate nefunguje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
normanx Posted November 21, 2010 Author Share Posted November 21, 2010 Tak jsem na to nakonec došel...uložit z Excelu jako Html, v PSpadu trochu upravit...uložit jako CSV a vratit do tabulky i s HTML kody. Pokud ale někdo bude mít elegantnější variantu tak budu za ni rád. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts