Jump to content
  • 0

Usunięcie pola firma, nip, uzupełnienie adresu 1.7.3

zakupson

Question

Cześć, mam pytanie, w jaki sposób mogę usunąć pola w adresach przy zamówieniach produktów, mianowicie chodzi mi o "firma", "NIP EU", "Uzupełnienie adresu" oraz opcje "Użyj tego adresu także do faktury". Dodam, że tryb B2B mam wyłączony. Wersja Presty 1.7.3.1 Pozdrawiam.

dZ7oCYX.png

Edited by zakupson (see edit history)

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Najbezpieczniej poprzez edycję plików konkretnych stron zawierających te pola i zakomentowanie odpowiednich linijek.

Druga opcja bezpieczna to edycja pliku custom.css i dopisanie  tam poleceń ukrywających wskazane elementy strony. Osobiście wybrałbym tą drugą opcję.

• 0

Jeśli chcesz usunąć pola firma, NIP i druga linię adresu  to wystarczy wejść w ustawienia  Międzynarodowe > Położenie > Kraje > Edytuj przy kraju np. Polska > Format adresu > i tam usuwasz company, vat_number i address2.

Teraz pozostaje ukryć wybór adresu do faktury, tutaj w zależności od szablonu klasy mogą być różne i trzeba firebugiem sprawdzić jaka klasa za to odpowiada i nadać jej parametr display:none; przejrzyj kolejne kroki za mówienia tam również może być opcja zmiany adresu dla faktury.