cendaprnda Posted November 18, 2010 Share Posted November 18, 2010 Zdravím všechny,chtěl bych malinko učesat řezení zboží v kategoriích. Jedná se mi hlavně o přehlednost. Nyní mám například produkty autíček v kategorii Modely aut, motorek, letadel - Kovové. Chtěl bych ale aby tyto produkty byly současně i v podkategorii Auta - Auta, autobusy, traktory kovové. Samozřejmě lze to řešit ručně ale 400 produktu je celkem hokna . Nemluvě o tom, že bych chtěl postupně učesat cca 8000 produktů. Jednou z možností je provést přidání řádků do ps_category_product, tam mě ale mate jedna věc. Jsou zde 3 sloupečky - id category (to je mi jasné), id_product (tasky jasné) a position (pravděpodobně pozice v dané kategorii). A ted k dotazu, je možné abych pomocí příkazu mysql insert přidal jednoduše další řádek s ID_category, id_produktu, position (libovolné) ? Jde mi hlavně o to, že position by bylo vždy stejné číslo nebo by mohlo být i jiné, ale nemohu zaručit, že již stejné číslo se stejnou position v dané kategorii neexistuje ?Díky všem za rady případně nápady jak jednoduše přiřadit další kategorii k velkému množství produktů Zdeněk http://www.i-hrackarstvi.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted November 21, 2010 Share Posted November 21, 2010 Position nastavíš výpočtem v SQL. Nějakým subselectem (SELECT MAX(position)+1 FROM ps_category_product WHERE ....). Link to comment Share on other sites More sharing options...
cendaprnda Posted November 23, 2010 Author Share Posted November 23, 2010 Tukane díky I když se přiznám, že z toho moudrej nejsem. Pro mě by bylo nejjednodušší stáhnout si ps_category do csv, tam ho ručně upravit a pak zase naimportovat. Myslíš že by to bylo OK ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted November 23, 2010 Share Posted November 23, 2010 Nevím jestli by to šlo přes CSV. Nikdy jsem to nedělal. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts