opisek Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Zdravím uživatele Prestashopu,vyvinuli jsme pro vás mojeID přihlašovací modul (více info o mojeID: http://www.mojeid.cz/ , http://www.lupa.cz/clanky/jak-funguje-mojeid/ , http://jednoheslo.cz/)Kromě registrace nového uživatele a následného jednoduchého přihlašování k účtu pomocí mojeID, umožňuje modul rovněž přiřazení mojeID ke stávajícím účtům.MojeID modul je k dispozici zcela zdarma a je ihned po instalaci plně funkční - funguje tedy jak v případě, že máte plný přístup (tedy podepsanou smlouvu s CZ.NIC), tak i v přístupu omezeném (více info o omezeném přístupu: http://www.mojeid.cz/page/801/varianty-sluzby-mojeid/). Příklady webů s omezeným přístupem: www.topvybava.cz, www.blazniviny.cz (prestashop)Příklady webů s plným přístupem: www.rztechnik.cz (nejedná se o prestashop)Pro získání plného přístupu je nutno uzavřít se sdružením CZ.NIC smlouvu. Více informací opět na www.mojeid.cz.Máte-li zájem o informace týkající se smlouvy, případně pokud narazíte na problém při instalaci mojeID modulu, prosím o PM nebo zprávu na níže uvedený email.Ondřej Písek, CZ.NICondrej.pisek(zavinac)nic.czEDIT: aktuální verze modulu je dostupná ke stažení přímo na domovské stránce MojeID: http://www.mojeid.cz/page/822/moduly-pro-open-source-systemy/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Skvele,diky. Jak stim nalozite do budoucna? Bude cz.nic vyvoj odd. udrzovat tenhle modul? A na jakych verzich prestashopu byl modul otestovany? Link to comment Share on other sites More sharing options...
opisek Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 Modul by měl být kompatibilní s verzemi 1.2.5 a 1.3. S verzemi 1.1.x bohužel kompatibilní není - zde je tedy spíše prostor pro vás, uživatele fóra.. Přihlásí-li se větší počet zájemců o verzi pro Prestashop 1.1.x, pravděpodobně zvážíme vývoj i tohoto modulu, zatím to však není na pořadu dne. Jinak tento modul byl řešen dodavatelsky, tzn. prozatím jeho další rozvoj v plánu není, ovšem samozřejmě zde uvítám jakoukoli zpětnou vazbu i případnou spolupráci, která by mohla vést k jakémukoli vylepšení modulu. Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
opisek Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 ...a ještě bych rád poprosil o laskavost: zprovozníte-li na vašem Prestashopu mojeID modul, prosím o link na váš web - přímo zde do fóra. Díky předem Link to comment Share on other sites More sharing options...
anubis_cz Posted November 27, 2010 Share Posted November 27, 2010 ...a ještě bych rád poprosil o laskavost: zprovozníte-li na vašem Prestashopu mojeID modul, prosím o link na váš web - přímo zde do fóra. Díky předem Zdravím,modul jsem nainstaloval a vypadá to že je i funkční Děkuji, snad to zákazníci ocení...www.enya-bijoux.cz/shop Link to comment Share on other sites More sharing options...
opisek Posted December 8, 2010 Author Share Posted December 8, 2010 Díky za info, seznam poskytovatelů služeb s mojeID http://www.mojeid.cz/page/803/kde-mojeid-pouzivat/ se nám začíná poměrně slušně rozrůstat - i díky vám, uživatelům Prestashopu (a dalších open-source). Ještě někdo další testuje mojeID modul na svém eshopu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
opisek Posted December 15, 2010 Author Share Posted December 15, 2010 ...a ještě bych rád poprosil o laskavost: zprovozníte-li na vašem Prestashopu mojeID modul, prosím o link na váš web - přímo zde do fóra. Díky předem Zdravím,modul jsem nainstaloval a vypadá to že je i funkční Děkuji, snad to zákazníci ocení...www.enya-bijoux.cz/shop Stáhněte si prosím novou verzi modulu. Je v ní vyřešena automatická aktualizace údajů při každém novém přihlášení (tzn. byl odstraněn zbytečný checkbox "aktualizovat údaje") a zároveň vyřešeno chybové hlášení "Poskytovatel služeb neposkytuje možnosti svého ověření v souladu se specifikací protokolu OpenID 2.0. Buďte zvláště obezřetní při rozhodování o poskytnutí informací této straně." Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
opisek Posted December 17, 2010 Author Share Posted December 17, 2010 . Link to comment Share on other sites More sharing options...
opisek Posted August 2, 2011 Author Share Posted August 2, 2011 Pro ty z vás, kteří ještě nezaznamenali informaci o motivačním programu k mojeID (viz. http://goo.gl/0WgME): S mojeID máte nyní možnost získat zajímavou odměnu za přivedené uživatele. Zaveďte do svého eshopu mojeID, řekněte o tom svým zákazníkům a získejte 50 Kč za každého, kdo si založí mojeID účet. MojeID modul je k dispozici zde: http://www.mojeid.cz/page/822/moduly-pro-open-source-systemy/ Chcete-li více info, pošlete mi SZ nebo email na ondrej.pisek(at)nic.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
zabza Posted September 23, 2011 Share Posted September 23, 2011 Určitě zajímavé a láká mě to. Jen kdyby byl přiložen návod ke správné instalaci. Když jsem to zkusil, zarazil jsem se hned na druhé uvedené úpravě. Návod uvádí: "do souboru authentication.php se prida radek, pred radek obsahuji "if (isset($create_account))": include ('modules/mojeid/auth.php');" Jenže tento řádek je v souboru controlers/AuthController.php a ne v uvedeném. Tak jak mám tedy postupovat, nerad bych něco zvojtil. Používám prestu 1.4.4.0 Díky za radu Link to comment Share on other sites More sharing options...
djmila Posted September 24, 2011 Share Posted September 24, 2011 Určitě zajímavé a láká mě to. Jen kdyby byl přiložen návod ke správné instalaci. Když jsem to zkusil, zarazil jsem se hned na druhé uvedené úpravě. Návod uvádí: "do souboru authentication.php se prida radek, pred radek obsahuji "if (isset($create_account))": include ('modules/mojeid/auth.php');" Jenže tento řádek je v souboru controlers/AuthController.php a ne v uvedeném. Tak jak mám tedy postupovat, nerad bych něco zvojtil. Používám prestu 1.4.4.0 Díky za radu Zde je nutno uvest to ze 1.4.4.X jiz prave pouziva kontrolory co drive nebylo ... asy bych pockal az to nekdo bud otestuje nebo az vyrobce se stim popere Link to comment Share on other sites More sharing options...
zabza Posted September 25, 2011 Share Posted September 25, 2011 Díky za reakci djmila. Je to tak. Stihl jsem mezi tím i mluvit s opiskem a potvrdil mi toho zakopaného psa, který je právě ve verzi. Podle všeho se tak jejich vývojové oddělení pustí do práce. Myslím, že je to dobře, protože použití mojeID může přivést nové zákazníky. Zároveň díky za vstřícný přístup opiska. Link to comment Share on other sites More sharing options...
opisek Posted October 20, 2011 Author Share Posted October 20, 2011 Zdravím vás, ano, je tomu tak, po řadě dotazů jsme se pustili do vývoje modulu pro verzi 1.4.x - zde tedy je :-) Krom toho je v této verzi mojeID modulu celá řada vylepšení: 1) přihlašování jediným stisknutím tlačítka - v návaznosti na nový release mojeID (7.10.2011 ) je v modulu doplněna funkce přihlašovacího tlačítka. Uživatel již tedy nezadává své username na eshopu, ale až v mojeID aplikaci. Je-li v tu chvíli na svém počítači zalogován k mojeID, nemusí již nic zadávat, pouze potvrdí předání údajů a vrací se zpět na eshop. 2) Nový sloupec "mojeID" v BO v seznamech zákazníků a objednávek přibyl sloupec "mojeID" (hodnoty: ano/ne), určující, zda-li se jedná o zákazníka s mojeID, či nikoli. 3) Nový sloupec "status mojeID" v BO v seznamech zákazníků a objednávek přibyl další sloupec "status mojeID", který informuje, v jaké úrovni ověření se daný mojeID uživatel nachází. Hodnoty: - "1. stupeň" - uživatel s ověřeným e-mailem + telefonním číslem - "2. stupeň" - uživatel s ověřeným e-mailem + telefonním číslem + poštovní adresou - "3. stupeň" - uživatel s ověřeným e-mailem + telefonním číslem + poštovní adresou + validován (osobně dle OP) - "nedostupný" - zobrazuje se v případě, že nemáte s CZ.NIC uzavřenu smlouvu o plném přístupu k mojeID (http://goo.gl/CK182) Věřím, že se vám bude tato vylepšená verze modulu hodit. Budete-li mít jakékoli připomínky či dotazy, pište sem, příp. PM nebo na [email protected] prestashop 1.4.x mojeid.zip Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted October 21, 2011 Share Posted October 21, 2011 Nastala 1 chyba : OpenID authentication failed: Server denied check_authentication Možné příčiny? Presta 1.4.1.1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
zabza Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Zdravím, vím, že proběhly v modulu mojeId změny, ale chci se jen ujistit, že jsem neudělal nic špatně. Dočetl jsem se, že zákazník v nové verzi (mám prestu 1.4.4.0.) v modulu mojeID nic nevyplňuje a je tu jen tlačítko. Předpokládám, že by tedy vzhled byl ok (viz příloha). Otázka ale zní - co se má stát po stisknutí tlačítka? Nikam mě to nesměruje a podobně, takže nevím, jestli jsem někde něco nepopletl. Díky za pomoc a radu Link to comment Share on other sites More sharing options...
JAKCRABBIT Posted October 23, 2011 Share Posted October 23, 2011 Prostě když klikneš na mojeid, tak tě to má přesměrovat na jejich stránku, tak si vybrat údaje který chceš vyplnit, vrátit zpět a mělo by to tě zalogovat, což v mém případě též nefunguje. Takže nechci tu dělat nějakou antireklamu, ale doporučuju Facebook connect, který zákazníci využijí daleko více. Link to comment Share on other sites More sharing options...
[email protected] Posted November 1, 2011 Share Posted November 1, 2011 Zdravím, implementoval jsem modul do prestashopu 1.4.5.1 a po pokusu o prihlaseni mi vyskoci tato hlaska There is 1 error : V mojeID formuláři musíte zaškrtnout všechny požadované údaje (označené hvězdičkou). Prosíme o nové přihlášení. samozrejme jsem mel zaskrtle pole vsechny povinne udaje a zkousel jsem i vsechny udaje. prosim o pomoc. dekuji Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-banov Posted March 29, 2012 Share Posted March 29, 2012 Mám s tím taky problém, po kliknutí na tlačítko přihlásit přes moje ID, tak se stránka jenom obnoví a nic se nestane. Kde je chyba? Jak to napravit? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted May 22, 2012 Share Posted May 22, 2012 Doporučuji vyhnout se tomuto modulu. V PrestaShopu 1.4 není plně funkční. Ani po několika urgencích není dodavatel schopen zjednat nápravu. Je zdarma, ale tady platí, že zadarmo je tento modul drahý. Strávil jsem s ním spoustu času a na nic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ender666 Posted January 15, 2013 Share Posted January 15, 2013 Rozchodil to někdo na 1.5x? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts