nooBody Posted November 14, 2010 Share Posted November 14, 2010 Zdravím mám nainstalovaný Prestashop ve verzi 1.3.2.3Mám vytvořeno několik skupinu uživatelů. Problém je v tom, že se mi po přihlášení u nějakého uživatele ve skupině nezobrazuje sleva, kterou jsem dané skupině nastavil.Mohl by mi, prosím, někdo poradit, co a kde upravit? Nějaké základy php jsou, tak úplný začátečník zas nejsem :-)Díky za každou radu,informaci... Link to comment Share on other sites More sharing options...
nooBody Posted November 24, 2010 Author Share Posted November 24, 2010 Opravdu nikdo neví? Budu moc rád, za radu nebo důvod, proč to nějak nereaguje (a nebo reaguje, ale uniká mi systém, jak se to chová) Link to comment Share on other sites More sharing options...
apacheba Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 skontroluj, či danú skupinu zliav máš aj povolenú v produkte,kategórii, v PS sa dá nastaviť prístup jednotlivých skupín k vybraným kategóriám, produktom, v praxi to znamená že xx skupina má prístup k povoleným kategóriám a produktom, ale nemusí vidieť kategórie a produkty, ktoré vidí skupina xyzákazník-groups-vytvoriť skupinu a nadefinovať zľavyHOME-úprava kategórie/produktu - zadefinovanie prístupu skupín Link to comment Share on other sites More sharing options...
nooBody Posted December 8, 2010 Author Share Posted December 8, 2010 díky za odpověď. Mám jenom dojem, že to není to, co bych rád. to mi tu kategorii skryje. Měl jsem na mysli, že by ta skupina uživatelů měla výrobek např s 5% slevou, ale viděla by tu původní cenu bez slevy.Jde to nějak jednoduše? Link to comment Share on other sites More sharing options...
apacheba Posted December 8, 2010 Share Posted December 8, 2010 Celkom som nepochopil, načo je dobré , aby zákazník videl jednu cenu,. a v systéme mal zadefinovanú inú ...Ja som to vyriešil následovne . každý zaregistrovaný spadá pod default kategóriu, teda default ceny. Zároveň vybraní zákazníci patria aj pod skupinu s zadefinovanou zľavou, a teda vidia tovar / povolenie prístupu zadefinovaných skupín je nám dúfam jasné / so zľavou , samozrejme ten tovar, na ktorý sa daná zľava môže uplatniť.Takto dokážeš doslova každému zákazníkovi zadefinovať, aký tovar s akou cenou uvidí...v genialite je jednoduchosť Link to comment Share on other sites More sharing options...
nooBody Posted December 9, 2010 Author Share Posted December 9, 2010 no můj nápad to není, zákazník to tak chce... ale udělal jsem to tak, jak jsi teď popsal takže ještě jednou díky za radu a pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted December 15, 2010 Share Posted December 15, 2010 Skupinové slevy fungují pro zákazníky, kteří mají danou skupinu nastavenou jako výchozí. Máš to tak a přesto to nefunguje? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaSa Posted January 18, 2011 Share Posted January 18, 2011 Zdravím.... měl bych taky dotaz. Může být jeden zákazník zařazen do více slevových skupin? Příklad: pro zboží v kategorii 1 bude mít slevu 10% a pro zboží v kategorii bude mít slevu 5%.zkusil jsem to nastavit ale nefunguje to - systém bere jen výchozí slevovou skupinu a neakceptuje, že v jiné kategorii může být sleva menší. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 http://www.presta-addons.com/16-m4-sleva-pro-kategorii.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
PaSa Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 tak to budu muset modul zakoupit - jde mi však o to aby to umělo jedno - stálý zákazník, obchodní partner bude mít na hlavní produkty slevu třeba 15% a na příslušenství jenom 10% - sleva by měla být výchozí z maloobchodní, neměla by se kumulovat se slevou pro koncáky - třeba sleva na produkt, nějaká akce atp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted January 19, 2011 Share Posted January 19, 2011 Tady je výtah z dokumentace k modulu.JAK V PRESTASHOPU FUNGUJÍ SLEVY?Cenu produktu ovlivňují tyto slevy/příplatky:A Katalog >> Kombinace (atributů) >> Dopad na cenu (částka s daní)B Katalog >> Sleva (částka nebo procento s daní)C Katalog >> Množstevní sleva >> Hodnota slevy (částka nebo procento)D Skupina zákazníků >> Sleva (procento, platí pro zákazníky, kteří mají skupinu nastavenou jako výchozí)Tyto slevy/příplatky jsou počítány v pořadí výše uvedeném. Výpočet má vliv na cenu zobrazenou u produktu.Pokud je například sleva 10% v každém z uvedených bodů, vypadá výpočet takto: Cena * 0.9 * 0.9 * 0.9 * 0.9 = Cena * 0.6561V uvedené posloupnosti výpočtu je modul Sleva pro kategorii zařazen na pozici E. Umožňuje nastavit slevu/příplatek částkou i procentem. Nabízí volitelně volbu vyřazení slevy D, pro skupiny zákazníků. Důležitou věcí je výchozí skupina uživatele a výchozí skupina zboží.Protože je sleva/příplatek v modulu nastaven pro skupinu zákazníků a kategorie zboží, je výpočet v případě konfliktů prováděn s těmito výchozími skupinami.Druhou kategorií slev jsou kupóny. Ty jsou započítávány až v košíku a nemají vliv na výpočet ceny zboží...........................................Na obrázku je ukázka administrace modulu. Je tam vidět jak lze slevy/příplatky nastavovat.Ad sleva by měla být výchozí z maloobchodní, neměla by se kumulovat se slevou pro koncáky – třeba sleva na produkt, nějaká akce atp.:Jak je výše popsáno, tak se slevy budou kumulovat. Dalo by se to zazáplatovat, ale do toho bych se nepouštěl. Lepší řešení je nastavit systém slev co nejjednodušší, aby byl přehledný a spravovatelný. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ondra-začátečník Posted July 3, 2011 Share Posted July 3, 2011 Zdravim, mám s týmto Vašim modulem problém, Presta mi díky němu špatně počítá a nevím za kolik jsem co prodal zákazníkum. mužete se mi na to nikdo podívat nebo poradit..? tel 608 266 432 jedná se o web http://www.drzaky-satelit.czUž je to neunosné, je hloupé volat zákazníkům a ptát se jich za kolik že jsem jim to prodal, abych jim mohl vystavit fakturu.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted July 4, 2011 Share Posted July 4, 2011 Závada byla v jen souboru AdminOrders.php, který z nějakého důvodu zobrazoval jinak jednotkovou a jinak celkovou cenu. Všechny částky spočítané modulem byly v objednávce i v PDF faktuře správně. Po přehrání souboru distribuční verzí je vše v pořádku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts