Sercan Posted November 15, 2008 Share Posted November 15, 2008 Arkadaşlar prestashopu kullanmak için başka bir domain aldım aynı host firmasından.. Fakat sunucularının değiştiğini söleyip başka bir sunucu verdiler.. Bu sunucuda kurulum yapıyorum.. Fakat şöle bir problem çıkıyor.. kurulumda Database bölümünü denetlediğimde problem yok fakat maili yazıp denetlediğimde problem çıkıyor.. Bu sebebten bende SMTP ayarlarını yapıp öle kuruyorum.. Tabi Site mail göndermiyor.. Bunu Hostcumla konuştum bana aynen şunu yazdı..HELM panelli sunucularda güvenlik açığı bulunan CDONTs mail bileşeni kullanılmamaktadır. Bu nedenle SMTP kimlik doğrulaması gerektiren CDO kullanılmak zorundadır. Aşağıdaki bilgiler doğrudur. info adresinizin şifresini helm panele girerek değiştirebilirsiniz. Örnek CDO mail formu için aşağıdaki linke tıklayınız.http://www.agorahosting.net/cdomail_ornek.txtSMTP : mail.evcilmarketim.comKullanıcı adı : [email protected]Şifre : mail şifremPort : 25Ben bu tür durumlarda pek pratiği olmayan biri olarak Benim Şu an ne yapmam lazım açıklayıcı bir dille yazarmısınız.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
debugginglife Posted November 15, 2008 Share Posted November 15, 2008 bu konuda belki çözümü vardır cevap 28i bir denehttp://www.prestashop.com/forums/viewreply/30314/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sercan Posted November 15, 2008 Author Share Posted November 15, 2008 28 i dene derken 25 i 28 mi yapim.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sercan Posted November 15, 2008 Author Share Posted November 15, 2008 28.ci yazını dene diyorsun pardon.. Onu denedim.. oda olmuyor.. Kurulumda zaten kendi hostumun mailini girmeyi denedim olmadı.. sonra amtp bilgilerini girip kurulumu tamamladım ama yine göndermiyor.. Sorunun çözümü zannedersem Hostcumun bana göndermiş olduğu yazıda gizli.. Fakat bu konularda pek bir bilgim olmadığından nasıl yapcağımı bilmiyorum. Yani CDO olayı anlamadığım.. Bunumu hazırlayıp entegre etmem lazım anlamadım Link to comment Share on other sites More sharing options...
debugginglife Posted November 15, 2008 Share Posted November 15, 2008 http://www.designerstalk.com/forums/programming/10872-php-cdonts.html böyle bir yazı buldum ama zahmetli iş. eğer 30 günlü deneme süresi varsa kaydını iptal ettirip wndows olmayan bir serverdan host bulmanı tavsiye ederim Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sercan Posted November 15, 2008 Author Share Posted November 15, 2008 Bu konuda tavsiye ediceğin bir server varmı.. sende aynı problemi yaşamıssın.. yani senin serverindada problem olduğundan başka bir server Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sercan Posted November 15, 2008 Author Share Posted November 15, 2008 Sorun Çözümüştür.. normal tüm smtp ayarlarını girdikten sonra ISS yazan yeri hiç biri yapıyormuşuz.. Tabi kendi host mail adresinizde çalışıyor.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts