E.D. Posted November 9, 2010 Share Posted November 9, 2010 Jó pár ezer terméket szeretnék importálni .csv segítségével. Ez megy is, viszont meg lehet adni kép url-eket is a termékekhez a .csv-ben. No de hogy kell meadni és hova kell rakni a képeket?Azaz miképpen tudok a .csv-s importálással képeket is mellékelni az importált termékekhez? Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 9, 2010 Share Posted November 9, 2010 nekem localban nem sikerült.felmásoltam a tárhelyen egy könyvtárba és azt a linket írtam a csv-be.pl. http://webshop.hu/kepek/kepnev.jpg ezt írod az aktuális termék mellé Link to comment Share on other sites More sharing options...
E.D. Posted November 10, 2010 Author Share Posted November 10, 2010 Működik!Pedig emlékeim szerint már így is próbáltam (bár lehet akkor elgépeltem valamit)...Köszönöm a segítséget!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
balee007 Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Sziasztok!Köszi, nagyon hasznos ezt tudni. A képek előkészítését (resize) a szerverre bíztátok, vagy saját gépen méreteztétek át? Célszerűbbnek tűnik már kis méretben feltölteni őket... Próbáltam az irfan view batch conversion-ját használni erre, de valahogy csúnyák lettek a képek. Van valami tippetek, képek tömeges jó minőségű átméretezésére?Bocs, nem teljesen vág a témába...Köszi szépen Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 a képeket a shop automatikusan leméretezi a kategóriákhoz és az eredeti képet is megtartja a későbbi módosításokhoz.arra érdemes még figyelni, hogy 2mb-nál nagyobb ne legyen, mert nem enged nagyobbat feltenni és hibával elszálhat Link to comment Share on other sites More sharing options...
balee007 Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Köszi Feri a gyors választ!Igen, ez rendben van, viszont ez sok időt vehet igénybe. Nemcsak a feltöltéskor, hanem ha mondjuk termékek ezreihez tartozó képeket kell átméretezni, akkor az rendesen leveszi a szervert is. Egyébként több képet egy termékhez fel lehet tölteni? Ha igen, akkor ez hogyan néz ki a csv fájlban?Köszi mégegyszer! Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 5-6 képet csinál a shop 1 képből és ezek mind más méretűek. pár perc alatt megcsinál 1-2 ezer terméket, ha gyors a szerver. nem kell egyszerre 10 ezret, csinálhatod ezresével is. ez másodlagos. több képnél ugyanabban a sorban vesszővel kell elválasztani.pl. webshop.hu/kepek/kep1,kep2,kep3remélem érthető Link to comment Share on other sites More sharing options...
balee007 Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Igen, tejesen érthető! Köszönöm ismét! Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 még annyi, hogy nekem pc-ről nem sikerült képet feltöltenem, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehet.én felmásoltam a szerverre egy másik könyvtárba és azt az elérést adtam meg Link to comment Share on other sites More sharing options...
balee007 Posted February 26, 2011 Share Posted February 26, 2011 Köszönöm Feri!Így fogom csinálni! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts