Jump to content
  • 0

wpatrykw

Question

Mam problem z aktualizacją z PS 1.6.1.18 na PS 1.7.3.1.

Mianowicie gdy używam 1-click upgrade w wersji 1.6.8 to nie mam opcji wyboru wyższej wersji niż PS 1.6.1.18, ponieważ pisze mi, że jest to najnowsza wersji. Rozwijam menu opcji i na żadnym innym kanale nie mogę znaleźć wyższej wersji.

Gdy używam niższej wersji 1-click upgrade (wersja 1.6.7 - o nazwie "1.6 to 1.7") to niestety zablokowana jest opcja wyłączenia wykonywania kopii przed rozpoczęciem aktualizacji (i tak zrobiłem to ręcznie). Przy wykonywaniu wymuszonej kopii, występuje błąd przy tabeli nr 205 (nie chce się wykonać do końca kopia tabeli 205 i próbuje ją w nieskończoność wykonać na nowo). Tylko wersji 1.6.7 umożliwia podniesienie wersji PS 1.6.1.18 na 1.7.2.0 ale nie da się wykonać aktualizacji poprawnie przez problem z tabelą 205.

Macie jakiś pomysł jakby spróbować ominąć problem?

W normalnych warunkach zrobiłbym czystą instalacje, ale stary sklep ma tyle produktów z opisami, zdjęciami, cechami itd że nie odkopałbym się z tym za rok, przeklepując to ręcznie.

Edited by wpatrykw
Czytelność (see edit history)

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

W normalnych warunkach przeniósłbym sklep ręcznie niż bawił się w automatyczną aktualizację, która nie bez powodu została zablokowana.

Tak też robiłem aktualizując jeden ze sklepów. Kopia bazy i odtwarzanie jej tablica po tablicy z uzupełnianiem danych brakujących.

Co to jest tabela 205 ? Konkretną nazwę podaj, a nie numer, bo to nam nic nie mówi.

• 0

Co z tego, że ma mnóstwo kategorii, produktów itp, bo nie za bardzo rozumiem w czym problem.

Kopiujesz dane z tablic, więc wystarczy odpowiednio wszystko przekopiować i tyle. Braki uzupełnić ręcznie i po krzyku. Fakt faktem czasochłonne zajęcie, ale i tak lepsze niż np przeniesienie 3k kategorii, 12k produktów i drugie tyle cech.

Inny sposób na ten problem to płatne moduły export-import, albo zewnętrzne programy do integracji (także płatne).

• 0

Znacie jakiś program/moduł który pomógł by przemigrować z 1.4.4 > 1.6.X > 1.7.3.1? Ale nie jakiś kosmicznie drogi.

"Piotr K." - zadajesz głupie pytanie albo robisz to żeby pozygać a nie pomóc - bo wiesz jak wiele zmieniło się w 1.7

• 0

Podczas aktualizacji z 1.4 do 1.7 ja bym to robił za pomocą 1clicka z 1.4 do 1.6 i później przeniósł ręcznie do 1.7 bazę. Będzie to najtańsze możliwe rozwiązanie i moim zdaniem najbezpieczniejsze, bo widziałem różne dziwne rzeczy po próbach używania modułów do "bezproblemowej" aktualizacji z 1.6 do 1.7.

Jeśli obawiasz się tego procesu zleć to komuś i niech Ci wyjaśni co i jak ma być zrobione.