Jump to content
  • 0

Baner pomiędzy produktami

arek947

Question

Witam

Mam takie pytanie czy jest możliwe w presta-shop zmienić pozycję banera 

który teraz wyświetla się na górze strony kategorii a ja chciałbym żeby wyświetlał się

po pierwszej linijce produktów w danej  kategorii  czyli od góry produkty potem baner i znowu produkty

pozdrawiam

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Na ten moment wykorzystuje moduł advanced baner w moim szablonie który wyświetla baner na

górze danej kategorii i komórce dział bardzo dobrze  myślałem o umieszczeniu

nowego zaczepu w miejscu pomiędzy produktami ale nie wiem jak to zrobić

• 0

pomiedzy nie umiescic, bo produkty generowane sa z tablicy array przez {forech}, ale jak pisalmem powyzej, mozesz sobie dopisac zaleznosc {if} z uzyciem @iteration i zmiennej $i. i skonczyc foreach np. po $i == 5 pruduktach - tu umiescic hook i kolejny foreach od $i == 6, tylko musisz sie liczyc z tym, ze mimo, ze foreach sie zatrzymuje i pozniej uruchamia (na logike) to tak naprawde wykonuje sie w calosci 2x czyli masz 2x wiecej zapytan do bazy ze strony.

• 0

W pliku product-list.tpl tuż przed znacznikiem <li> spróbuj dodać coś takiego

{if $product@index eq 3}
<div class="col-md-12"> TUTAJ HOOK MODUŁU </div>
{/if}

powinno zadziałać ale nie testowałem, oczywiście to 3 w pierwszej linijce oznacza po ilu produktach ma sie wyświetlić jak masz ich inną ilość w rzędzie to musisz to zmienić.

• 0

Z programowaniem to raczej u mnie kiepsko boję się żebym nie namieszał za bardzo 

przydał by się jakiś opis krok po kroku albo może by ktoś się podoił wykonania takiej przeróbki  z rozsądną cenę.