arek947 Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 Witam Mam takie pytanie czy jest możliwe w presta-shop zmienić pozycję banera który teraz wyświetla się na górze strony kategorii a ja chciałbym żeby wyświetlał się po pierwszej linijce produktów w danej kategorii czyli od góry produkty potem baner i znowu produkty pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 () Maciej () Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 Jest to możliwe, ale wymaga przerobienia kodu generującego stronę kategorii. Gotowca nie znajdziesz dla takiego rozwiązania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 arek947 Posted April 22, 2018 Author Share Posted April 22, 2018 Dzięki z szybką odpowiedz a trudno to przerobić, pomógł by ktoś uporać się z tym dość długo pogrubię i nie wiele zdziałałem . Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 najprosciej byloby wykorzystac @iteration, tylko trzeba by przeliczyc, lub przemyslec, jak mialby ten baner wyswietalac sie w wersjach mobilnych i czy w ogole mialby sie wyswietlac Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 arek947 Posted April 22, 2018 Author Share Posted April 22, 2018 Na ten moment wykorzystuje moduł advanced baner w moim szablonie który wyświetla baner na górze danej kategorii i komórce dział bardzo dobrze myślałem o umieszczeniu nowego zaczepu w miejscu pomiędzy produktami ale nie wiem jak to zrobić Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 design4VIP Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 pomiedzy nie umiescic, bo produkty generowane sa z tablicy array przez {forech}, ale jak pisalmem powyzej, mozesz sobie dopisac zaleznosc {if} z uzyciem @iteration i zmiennej $i. i skonczyc foreach np. po $i == 5 pruduktach - tu umiescic hook i kolejny foreach od $i == 6, tylko musisz sie liczyc z tym, ze mimo, ze foreach sie zatrzymuje i pozniej uruchamia (na logike) to tak naprawde wykonuje sie w calosci 2x czyli masz 2x wiecej zapytan do bazy ze strony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 W pliku product-list.tpl tuż przed znacznikiem <li> spróbuj dodać coś takiego {if $product@index eq 3} <div class="col-md-12"> TUTAJ HOOK MODUŁU </div> {/if} powinno zadziałać ale nie testowałem, oczywiście to 3 w pierwszej linijce oznacza po ilu produktach ma sie wyświetlić jak masz ich inną ilość w rzędzie to musisz to zmienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 arek947 Posted April 22, 2018 Author Share Posted April 22, 2018 Z programowaniem to raczej u mnie kiepsko boję się żebym nie namieszał za bardzo przydał by się jakiś opis krok po kroku albo może by ktoś się podoił wykonania takiej przeróbki z rozsądną cenę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
0 endriu107 Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Generalnie to napisałem Ci jak to wykonać, jedyne co musisz zrobić to umiejscowić hook modułu, jak sobie nie poradzisz to odezwij się priv. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
arek947
Witam
Mam takie pytanie czy jest możliwe w presta-shop zmienić pozycję banera
który teraz wyświetla się na górze strony kategorii a ja chciałbym żeby wyświetlał się
po pierwszej linijce produktów w danej kategorii czyli od góry produkty potem baner i znowu produkty
pozdrawiam
8 answers to this question
Recommended Posts