Jump to content
  • 0

Problem z produktami, brak kombinacji

pogo41

Question

Witam. Mam problem z zapisywaniem produktów w prestashop 1.7.3.1. Parę dni temu dodawałem produkty do swojego sklepu i wszystko  było ok. Dodałem w ciągu pary dni około 50 produktów. Gdy wczoraj zalogowałem się do panelu zauważyłem, ze we wszystkich produktach zniknely kombinacje. Wyświetlają sie one na stronie głownej i widać je po wejściu na sklep ale po wejściu w ich edycje  kombinacji nie ma. Dodatkowo gdy próbuję cokolwiek zrobić i zapisać wyświetla się, że "nie można zaktualizować ustawień". Mogę tworzyć nowe produkty, ale kiedy je zapisze i wyjdę to kombinacje znikają i nie mogę już edytować produktów, mimo że są one widoczne dla odwiedzających gości wraz z kombinacjami.. Czytałem, że należy w pliku controller, product usunąć jakiś zapis.  Szukałem tego w jednym z plików na serwerze ale niestety nie mogłem nigdzie znaleźć takiego zapisu. Powiem szczerze ze nie mam za bardzo pomysłu co z tym zrobić a juz troche czytałem i nie mogę sobie z tym poradzić. Tak jak mówię szukałęm pliku conrollers aby usunąć zapis i nigdzie zapisu nie znaalzłem, próbowałem zmienić przeglądarkę, usuwałem cashe, i korzystałem z innego komputeraz. Nic nie pomaga.

Edited by pogo41 (see edit history)

5 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Postawiłem od nowa i jest to samo. Jak wezme produkt bez kombinacji jako prosty wszystko jest dobrze, moge go zapisywać i zmieniać. Jak tylko zrobie produkt z kombinacjami robi się problem i nie mogę nic zmienić nic zapisać. 

• 0

Przeczytalem gdzięś, że możę to mieć związek z parametrem max_input_vars w konfiguracji php. Więc go zmieniłem na wyższy. Po zmianie cały sklep przestał działać łącznie z linkiem do panelu admina. Okazało się, że po zwiększeniu parametru  przestał działać mi mi sklep na php 7.2, jak zmienie na php 7,1 albo 7,0 wyskakuje mi błąd 500 jak chce z panelu admina wejść w moduły albo produkty. Działa jedynie gdy zmienie na php 5.6 ale nadal wystepuje problem kombinacjami. Dodatkowo przy aktualizacji jezyka jest  komunikat nie można połączyć z prestashop.com. Pisałem do supportu serwera, odpowiedzieli, że wina lezy po stronie aplikacji i najlepiej się odezwać do producentów. Powiem szczerze, że trochę dziwne, że jednego dnia wieczorem wszystko działa a rano po zalogowaniu  występują takie problemy :)  No nic trzeba jakoś szukać rozwiązania. 

Edited by pogo41 (see edit history)