MSLED Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Dzień dobry, czy ktoś podpowie co trzeba dopisać do szablonu maila, żeby wyświetliło się ID zamówienia? Podkreślam, że nie chodzi o numer zamówienia złożony z liter tylko ID. numer z cyfr po # Próbowałem dopisać {id_order} albo {order_id} ale to nie działa :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daresh Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Można to obejść zamieniając indeks zamówienia na numer odpowiadający jego ID: https://www.prestashop.com/forums/topic/509738-darmowy-moduł-numeryczny-indeks-zamówienia/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
MSLED Posted April 20, 2018 Author Share Posted April 20, 2018 Dziękuję nie interesuje mnie takie rozwiązanie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MSLED Posted April 20, 2018 Author Share Posted April 20, 2018 Znalazłem coś takiego tylko nie wiem o jakim dokładnie pliku tpl oni mówiąhttps://stackoverflow.com/questions/44128065/order-id-in-order-confirmation-page-prestashop Dodam, że ta informacja potrzebna jest mi i nie miały być dodawana do maili dla klientów a jedynie w mailach z modułu mailalerts. Jakoś ten numer po # trafia do treści tematu maila i myślałem, żeby skopiować polecenie które umieszcza ten numer w treści tematu maila z powiadomieniem jednak nie wiem gdzie szukać takiego polecenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr K. Posted April 20, 2018 Share Posted April 20, 2018 Masz to id w tytule maila, natomiast do szablonu maili ta zmienna nie jest przekazywana. Jeśli chcesz mieć w treści to musisz przerobić moduł mailalerts, np. w pliku mailalerts.php dopisać w tablicy $template_vars '{order_id}' => $order->id, Wtedy w szablonie maila będziesz mógł wywołać sobie {order_id} . Oczywiście w przyszłości aktualizacja modułu zepsuje tak wprowadzone zmiany Link to comment Share on other sites More sharing options...
MSLED Posted May 4, 2018 Author Share Posted May 4, 2018 On 20.04.2018 at 4:54 PM, Piotr K. said: Masz to id w tytule maila, natomiast do szablonu maili ta zmienna nie jest przekazywana. Jeśli chcesz mieć w treści to musisz przerobić moduł mailalerts, np. w pliku mailalerts.php dopisać w tablicy $template_vars '{order_id}' => $order->id, Wtedy w szablonie maila będziesz mógł wywołać sobie {order_id} . Oczywiście w przyszłości aktualizacja modułu zepsuje tak wprowadzone zmiany Dziękuję bardzo, ten sposób działa wyśmienicie i dokładnie tak jak tego oczekiwałem. Dodam tylko, że plik PHP znajduje się w głównym folderze modułu, natomiast sam plik HTML który jest odpowiedzialny za wygląd wiadomości znajduje się w katalogu z szablonem, a przynajmniej u mnie tak jest. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts