blacksymmetry Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Zdravím, chtěl bych se někoho zkušeného zeptat, zda nekdo nevi, v jakych tabulkach jsou presne ulozeny produktu a jejich sekce.Zkratka tak, abych tyto tabulky mohl vzit a nahrat je do jineho PS a tam mel to same zbozi, sekce jako na prvnim miste.Rád bych klonoval obsah shopu z jednoho do druhého.Obrazky pak presunu dodatecne.Dekuji moc za jakoukolliv radu a snad to pomuze i nekomu dalsimu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 To nejde vzít celou DB??A ikdyž jsem lama řekl bych že to bude nejspíš něco jako PS_product, nemyslíš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 Producty a související data jsou uloženy v cca 30 tabulkách. Ne všechny jsou naplněné, záleží na konkrétním nastavení. S klonováním souvisí i jiné "drobnosti", jako dopravci, sazby daně, měny apod. Naklonovat shop se dá udělat na víc způsobů. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 No pokud mu jde jen o produkty, tak ty se dají vyexportovat do csv a zase naimportovat Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacksymmetry Posted November 4, 2010 Author Share Posted November 4, 2010 Jde mi jen o produkty,jejich ceny, popisy, dostupnost a kategorie.Veci jako doprava, kontakty, nazev shopu, atd..budou u kazdeho shopu jine, takze nemohu jen zkopirovat DB.Kdysi jsem to delal u Virtuemart ale rad bych toho sameho docilil v PS, chci to zpracovavat pomoci cronu, takze rucni export,import asi pouzit nemohu, nebo mozna ano za pomoci cURL ale nevím no..raději bych přímo konkrétní tabulky, ale nevím, které všechny se k tomu mému dotazu vážou. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted November 4, 2010 Share Posted November 4, 2010 A proč si ty shopy budou konkurovat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sJakub Posted November 6, 2010 Share Posted November 6, 2010 v ramci jednoho serveru, nebo prenos mezi servery? Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacksymmetry Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 Nebudou si konkurovat, maji stejneho vlastnika i dodavatele.Prenos se tyka v ramci vlastniho serveru.Jedna se o prenos zbozi, kategorii a obrazku. Nic vic.stacil by tedy seznam tabulek, jestli se tedy jeste neco neuklada treba do XML, presun obrazku a miniatur uz prvedu cronem, nebo scriptem v Bashi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Myslel jsem konkurenci ve vyhledavacich Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacksymmetry Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 A vadí to nejak? Ve zbozi se zobrazi na stejne urovni, ale to nevadí ne? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mamejeradi.cz Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 Na zboží dva stejný shopy pd jedno ičo nepovolí. To bych taky bral naklonoval bych si moje chovatelky stokrát, dal nejnižší cenu a prvních pět stran budu jen já. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacksymmetry Posted November 15, 2010 Author Share Posted November 15, 2010 Diky za tvuj postreh ale ani nic takoveho nemam v planu, uz to prosim neres. Poprosil bych jen toho kdo vi jak poradit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JanaP Posted November 15, 2010 Share Posted November 15, 2010 ... v jakych tabulkach jsou presne ulozeny produktu a jejich sekce ... Ked potrebujem zistit prepojenia tabuliek v Preste, pozriem cez MySQL Workbench na databazovy model (v instalacke /docs/dev/dbmodel.mwb)Tabulky produktov, kategorii, vyrobcov, ... su v layeri Products (ukazka obrazok). Ako spominal tuk66 zalezi, ktore tabulky v source Preste budes plnit (adresy dodavatelov, vyrobcov, zlavy, ...) a co vsetko chces klonovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
blacksymmetry Posted November 16, 2010 Author Share Posted November 16, 2010 Ahoj, diky, to by mohlo byt ono, Workbench znam, akorat me nanapadl pouzit na tohle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts