carbik Posted October 31, 2010 Share Posted October 31, 2010 Dlouho jsem zkoušel, než se mi základní instalaci PrestaShopu v1.3.2 podařilo upravit pro základní české poměry.Tedy: platba dobírkou, předem na účet nebo hotově a nákup bez nutnosti registrace (i opakovaně na stejný E-mail).Co proto musíme udělat?(jak se jednotlivé věci instalují podrobně uvádět nebudu, jen v příloze najdete konkrétní moduly, které jsem použil)1. instalace PS2. instalaci češtiny (v příloze i s vlajkou ČR)3. modul Dobírka v0.6 (přiložený modul dobírka 0.3 jsem odinstaloval, neumožňuje udání ceny za dobírku), instalace se provádí přímo před "Modules - Přidat nový modul"4. modul Hotově v1.2.1.1 - COP (v příloze), instaluje se ručním nakopírováním do příslušných adresářů,5. modul Ship to Pay v0.1 - provázání plateb (v příloze), opět se instaluje nakopírováním do příslušných adresářů,6. modul nákup bez registrace IonExpress-v1.0-1.2, zase musíte ručně kopírovat a lehce musíte editovat i databázi, takto vypadá:http://img257.imageshack.us/img257/430/psnakupbezregistrace.jpg překlad se doplníte v "Tools - Translations - česká vlajka"Po nastavení dopravce v "Shipping - Carriers", typicky Česká pošta a osobní odběr. Další vyladění v Shipping - "Price ranges" (návod jak nastavit dopravce jistě někde najdete) musíte provézt provázání plateb přes Ship2pay.Typicky: Česká pošta - platba dobírkou nebo na účet, osobní předání - platba hotově.V tuto chvíli by mělo vše fungovat až na jednu drobnost. Ať v Ship2pay nastavíte jakoukoliv kombinaci, vždy se nakonec nabídnou všechny. Na vině je modul nákup bez registrace. Bez něj Ship2pay funguje.Nákupu bez registrace se ale nechdeme vzdát, proto musíme ručně upravit soubory order.php a express-order.php. order.php Řádky: $cookie->checkedTOS = '1'; $smarty->assign(array('HOOK_PAYMENT' => Module::hookExecPayment(), 'total_price' => floatval($orderTotal))); změňte na: $cookie->checkedTOS = '1'; $smarty->assign(array('HOOK_PAYMENT' => Module::hookExecPaymentFront(Tools::getValue('id_carrier', $cart->id_carrier)), 'total_price' => floatval($orderTotal))); express-order.php Řádky: $cookie->checkedTOS = true; $smarty->assign(array('express' => ($cookie->express),'HOOK_PAYMENT' => Module::hookExecPayment(), 'total_price' => floatval($orderTotal))); změňte na: $cookie->checkedTOS = true; $smarty->assign(array('express' => ($cookie->express),'HOOK_PAYMENT' => Module::hookExecPaymentFront(Tools::getValue('id_carrier', $cart->id_carrier)), 'total_price' => floatval($orderTotal))); Zdroj polské fórum:http://prestadesign.pl/reklama-pozycjonowanie-optymalizacja-f41/ionexpress-checkout-zakupy-bez-rejestracji-t40-40.htmlDoufám, že jsem některému začátečníkovi ušetřil pár hodin života tím, že nemusí hledat kombinace co s čím funguje. PS_dobírka včetně poplatku.zip PS_instalace čeština.zip PS_IonExpress v1.0.-1.2.zip PS_Platba hotově při převzetí - 1.3.1 (COP).zip PS_Provázání plateb Ship2Pay.zip 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
XM4N Posted November 1, 2010 Share Posted November 1, 2010 Dávám velké plus za pěkný návod na platby(tušim že jackrabbit už taky nějaký postoval), určitě při nejbližsí příležitosti zkusím tento také aplikovat.Díky Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janny Posted November 2, 2010 Share Posted November 2, 2010 Ahoj,mohl bys prosím rozepsat jak postupovat když chci udělat nákup bez registrace. Nikde nemůžu najít podrobný návod.Připravuji prestu 1.3.2.3 Díky moc Link to comment Share on other sites More sharing options...
carbik Posted November 2, 2010 Author Share Posted November 2, 2010 Návod je přiložený v souboru, je anglicky.Postup je jednoduchý:1. zálohovat stávající instalaci i databázi2. stáhnout zip soubor3. nahrát obsah adresáře modules do nainstalovaného PS (blockmyaccount, blockcart a blockuserinfo), dále tam je zmínky, že pokud ve tvém themes některý z modulů nepoužíváš, není třeba ho tam kopírovat (a přepisovat stávající)4. nahrát obsah themes (jedná se o základní themes, jinak by jsi musel upravovat5. nahrát obsah img6. nahrát ‘express-order.php’ a ‘express-cart.php’ 7. do databáze přidat přídat "ALTER TABLE ps_customer ADD guest int(1) NOT NULL DEFAULT 0;" (což přidá do rozlišení pro uživatele. kteří se "neregistrovali")pak už následují je tipy, jak uživatele bez registrace rozlišit v administraci, apod.Nechtěj po mě podrobný postup ohledně zápisu do databáze, není to těžké. Vyber databázi, a vyvolej si okno kam vložit ten příkaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Taky s tím potřebuju poradit, mám verzi 1.3.1.1. modul nákupu bez registrace nemám a ani nechci a přesto mi Ship2pay nefunguje. Když ho nainstaluju, uvidím v něm všechny způspoby plateb a dopravy v pořádku, ale když kliknu na "zkombinovat" ("dodat kombynacje") tak se vůbec nic nestane ( Link to comment Share on other sites More sharing options...
carbik Posted November 8, 2010 Author Share Posted November 8, 2010 Zkus jinou verzi Ship2pay, třeba tu co jsem přiložil já. Znamená to tedy odinstalovat a pak i smazat starou verzi a nakopírovat jinou.Můžeš taky mít nainstalovaný jiný modul, který ship2pay blokuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Zkus jinou verzi Ship2pay, třeba tu co jsem přiložil já. Znamená to tedy odinstalovat a pak i smazat starou verzi a nakopírovat jinou.Můžeš taky mít nainstalovaný jiný modul, který ship2pay blokuje. Tu tvoji jsem právě zkoušela, asi jako třetí v pořadí, pořád to samé. Jaký jiný modul myslíš? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carbik Posted November 8, 2010 Author Share Posted November 8, 2010 Jiný modul na provázání plateb neznám, takže by to možná chtělo novější PrestaShop v1.3.2 nebo ať poradí někdo s verzí 1.3.1.1. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Jiný modul na provázání plateb neznám, takže by to možná chtělo novější PrestaShop v1.3.2 nebo ať poradí někdo s verzí 1.3.1.1. Připravuju to v 1.3.1., přejít na 1.3.2. znamená dělat to komplet znova? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carbik Posted November 8, 2010 Author Share Posted November 8, 2010 Nevím co znamená slovíčko "to". Jiné moduly, jiný vzhled? Fakt nemám skleněnou kouli a navíc jsem začátečník.Nehledal jsem to, ale někde jistě bude postup co dělat při přechodu na vyšší verzi. Počítám, že se vymění jen pár souborů. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inuska Posted November 8, 2010 Share Posted November 8, 2010 Nevím co znamená slovíčko "to". Jiné moduly, jiný vzhled? Fakt nemám skleněnou kouli a navíc jsem začátečník.Nehledal jsem to, ale někde jistě bude postup co dělat při přechodu na vyšší verzi. Počítám, že se vymění jen pár souborů. Mno, tak problém s modulem vyřešilo částečně opustit IE a udělat to v Mozille, nicméně i když teď ty kombinace vidím, stejně mi to v eshopu opět nabízí všechny varianty plateb... jdu se vrtat dál, tyhle metody pokus-omyl... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Landsman Posted December 25, 2010 Share Posted December 25, 2010 Postup nemůže fungovat, jen ta instalace češtiny by vyhodila min. 2 chyby. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janny Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Ahoj, más problém s tím, že mám již v prestě upraveny soubory pro registraci firemního zákazníka, tedy IČ A DIČ, a když do shopu nakopíruji soubory pro nákup bez registrace, tak přestave fungovat registrace pro firmu.Lze to nějak řešit? Také by mě zajímalo jestli je toto jen skrytá registrace, nebo lze nakupovat na stejný mail vícekrát.Děkuji moc za rady.www.infrapanely-it.cz Link to comment Share on other sites More sharing options...
carbik Posted January 14, 2011 Author Share Posted January 14, 2011 Je to skrytá registrace, ale lze opakovaně nakupovat na stejný E-mail (osobně vyzkoušeno).Úpravy pro zadání IČ A DIČ bude nutné vyhledat a zakomponovat do IonExpress-v1.0-1.2 (nákup bez registrace), jiná rada asi není. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Janny Posted January 14, 2011 Share Posted January 14, 2011 Díky za bleskovou odpověď, ale to asi nezvládnu, nevím jak bych to hledal, ty úpravy už byly v souborech na přepsání.Nevíš náhodou jak jdou vymazat statistiky v administraci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
carbik Posted January 14, 2011 Author Share Posted January 14, 2011 To ti neporadím, sam Prestashop zatím nepoužívám. Jen ho už několik měsíců ladím... Link to comment Share on other sites More sharing options...
volchov Posted August 2, 2011 Share Posted August 2, 2011 Vyzkoušel jsem modul dobírky cash on delivery v0.6 i v0.8 Bohužel při tomto modulu nechodí zákazníkům email s potvrzením objednávky. Dorazí jen email "Probíhá příprava objednávky". Je to problém, protože zákazník nevidí v emailu sumarizaci toho, co si objednal. A pokud objednal bez registrace,tak si objednávku neprohlédne ani na eshopu. Řešil někdo podobný problém ? Chová se mi to stejně na verzi 1.3.1. i 1.3.6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
volchov Posted August 3, 2011 Share Posted August 3, 2011 Problém s chybějícím emailem o "Potvrzení objednávky" ve chvíli, kdy je zvolena dobírka a stav obj. je "Vyzvednout ze skladu" jsem vyřešil úpravou souboru cashondeliverywithfee.php Výsledný úsek upraveného kódu: if (($id_order_state != _PS_OS_OUTOFSTOCK_) AND (($updateResult = Product::updateQuantity($product)) === false OR $updateResult === -1)) { $id_order_state = _PS_OS_PREPARATION_; $history = new OrderHistory(); $history->id_order = intval($order->id); $history->changeIdOrderState(_PS_OS_OUTOFSTOCK_, intval($order->id)); $history->addWithemail(); Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts