Mam mały problem po aktualizacji Presty z 1.5.6.2 do wersji 1.6, dokładnie chodzi o layout strony głównej.
Na stronie głównej sklepu dotychczas miałam baner,pod banerem w 2 rzędach były przedstawione polecane produkty ( po 4 w rzędzie - łącznie 8 )
Po aktualizacji pojawił się problem , który polega na tym, że sklep wyświetla na stronie głównej pod baneremw jednym rzędzie 8 zdjęć produktów ( zdjęcia są ucięte-na wzór kolaży ), a na dodatek są to produkty sprzedane ( do tej pory funkcja pozwalała na wyświetlenie produktów aktualnie dostępnych w Sklepie).
Sprawdziłam moduł : „Polecane produkty” , ustawienia jakie są wyglądają tak :
-ilość produktów ,które mają być wyświetlane : 8
-kategoria z której będą pobierane produkty do wyświetlenia - zaznaczona jest opcja 2( w tej opcji Próbowałam sama to poprawić , wpisując inne id kategorii , niestety nic to nie daje, ponieważ nadal pokazują się ucięte zdjęcia wyłącznie z kategorii Sprzedane)
Dodatkowo na samym dole strony miałam podane takie dane jak adres kontaktowy, numer kontaktowy ( wraz z ikonkami ), oraz wpisane godziny pracy, to również mi zniknęło po aktualizacji Presty.
Question
Małgorzata
Witam,
Mam mały problem po aktualizacji Presty z 1.5.6.2 do wersji 1.6, dokładnie chodzi o layout strony głównej.
Na stronie głównej sklepu dotychczas miałam baner, pod banerem w 2 rzędach były przedstawione polecane produkty ( po 4 w rzędzie - łącznie 8 )
Po aktualizacji pojawił się problem , który polega na tym, że sklep wyświetla na stronie głównej pod banerem w jednym rzędzie 8 zdjęć produktów ( zdjęcia są ucięte-na wzór kolaży ), a na dodatek są to produkty sprzedane ( do tej pory funkcja pozwalała na wyświetlenie produktów aktualnie dostępnych w Sklepie).
Sprawdziłam moduł : „Polecane produkty” , ustawienia jakie są wyglądają tak :
-ilość produktów ,które mają być wyświetlane : 8
-kategoria z której będą pobierane produkty do wyświetlenia - zaznaczona jest opcja 2 ( w tej opcji Próbowałam sama to poprawić , wpisując inne id kategorii , niestety nic to nie daje, ponieważ nadal pokazują się ucięte zdjęcia wyłącznie z kategorii Sprzedane)
Dodatkowo na samym dole strony miałam podane takie dane jak adres kontaktowy, numer kontaktowy ( wraz z ikonkami ), oraz wpisane godziny pracy, to również mi zniknęło po aktualizacji Presty.
Orientuje się ktoś z Was jaka może być przyczyna?
8 answers to this question
Recommended Posts