KerbeusSlovakia Posted October 22, 2010 Share Posted October 22, 2010 Mozno to niekomu pomoze, cital som tu jeden prispevok kde diskutujuci aj napriek spravnemu formatu cenniku nemohol dostat do shopu spravne ceny tak ako ja a robilo mu to co robi mne. Mozno niekto aj poradi v com moze byt problem. V prilohe zasielam moj vzorovy cennik.Po dvoch dnoch laborovania a takmer vytrhanych vlasoch sa mi konecne podarilo do shopu cez CSV naimportovat tovar kde sa aj zobrazuju spravne ceny. Import ten mi isiel hned, ale ked som mal v cenniku napriklad cenu 13.43 tak v shope sa zobrazila ako 13,00 Pozor ked su v cenniku ceny z ciarkou robi to blbosti, aspon mne to robi blbosti. Teda nie 13, 43 ale spravne je 13.43 Ked mam BO prepnute v cestine alebo slovencine, tak import siel a ide, ale ceny sa v shope zobrazuju tak ako som popisal vyssie. Ale ako nahle BO prepnem do Anglictiny import ide jedna radost, az na prvu polozku v cenniku kde sa namiesto ceny napriklad 14,89 zobrazi z mne neznameho dovodu napriklad 435,89 To je ale detail co sa da upravit za minutu.Nechapem v com moze byt chyba, skusil som aj zmenit poziciu Slovenciny, respektive Cestiny na 1, ale to nepomohlo a vobec to neodporucam, po tejto "uprave" nesiel vobec import. Nielen produktov, ale nicoho, teda ani kategorie, vyrobcovia atd. ! test.csv Link to comment Share on other sites More sharing options...
skcolibri Posted November 5, 2010 Share Posted November 5, 2010 No toto je tvrdy oriesok ale pomozem ti.Subor importni do scalk ako csv utf8 .... to ti je asi jasne.Potom stlpec s cenami formatujes ako cislo a vpravo hore vyberes este jazyk angličtina(UK).potpm ulozis a musi to ist.Viac info na www.prestasho.eu.sk Link to comment Share on other sites More sharing options...
yoky Posted December 27, 2010 Share Posted December 27, 2010 Aj ja som sa stretol s týmto problemom, toto som nasiel na fóre a pomohlo (verzia 1.3.3)Súbor AdminImport.phppovodny riadok 1467 setlocale(LC_ALL, strtolower($iso_lang).'_'.strtoupper($iso_lang).'.UTF-8'); nahradit setlocale(LC_ALL, 'en_US'); zdroj:http://www.prestashop.com/forums/viewthread/74843/configuring___using_prestashop/problem_with__dot_csv_produkt_import_and_price_tax_exclprice_tax_incl__fields Link to comment Share on other sites More sharing options...
KerbeusSlovakia Posted January 4, 2011 Author Share Posted January 4, 2011 Dakujem pomohlo.Len teraz som zacal pouzivat aj vahu u tovaru v mojom obchode a zas ma pre istotu presta problemy z akceptovanim vahy. Jednoducho ked zadam do csv aj vahu, tak mi odmietne system natiahnut cennik do presty. Pritom na locale to funguje bez najmensieho problemu a zavahania. Uz zacinam mat z tohoto systemu nervy. V kuse sa tam nieco ....... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts