Jump to content
  • 0

Brak wartości zmiennych w mailu potwierdzającym zamówienie dla klienta

() Maciej ()

Question

Wszystkie potwierdzenia dochodzą prawidłowo poza 1. Przeznaczonym dla klienta. Konkretniej chodzi o potwierdzenie zamówienia zawierające listę produktów jakie klient kupił (chce kupić).

Plik order_conf.html nie dostaje zmiennych  {products} oraz {discounts}, albo ich po prostu nie wyświetla. Czy ktoś jest w stanie mnie naprowadzić na jakieś pomysły co może być tego przyczyną ?

Pacjent w wersji 1.6.1.16

8 answers to this question

Recommended Posts

• 0

Hmm... Jedyne pliki TPL jakie znajduje są w lokalizacji themes/szablon/modules/mailalerts/views/templates/front oraz  themes/szablon/modules/mailalerts/views/templates/hook  oraz w lokalizacji modułu bezpośrednio na hostinu, czyli modules/mailalerts/views/templates/ fodery admin, hook, front (dla porównania sprawdziłem na innym sklepie gdzie maile działają prawidłowo - ten sam hosting - i w obu sklepach pliki TPL są w tych samych lokacjach).

Poza tym jakby mi brakowało TPL'a to chyba nie działałyby też inne maile prawidłowo. A nie tylko ten jeden.

• 0

Mam wszystkie pliki html, jak i TXT. To wygląda tak jakby do pliku order_conf.html nie docierała zmienna zawierająca listę produktów. Wszystko inne jest, brakuje tylko listy produktów, czyli zawartości zmiennej {products}.

Z tymi TPLami też mi się właśnie zdawało, że szablony maili są w plikach html i txt. Ale może o czymś nie wiem :)

• 0

Dzięki wielkie za pomoc. Faktycznie tych plików TPL nie było w katalogu z dodawanym językiem DE. Trochę mnie to jednak dziwi, że wszystko ładnie się wykonuje podczas dodawania języków a brakuje właśnie tych plików TPL.

No ale najważniejsze, że działa :)

Temat do zamknięcia.