qon92 Posted April 3, 2018 Share Posted April 3, 2018 (edited) Witam Mam niemały problem, mianowicie klientka potrzebuje sprawnie działającej wyszukiwarki po indeksach produktów, problem tkwi w tym że indeksy składają się z cyfr, liter oraz kropek. Mniej więcej: "A.4.M.1" itd... Niestety ten przykładowy nie jest w ogóle wyszukiwany mimo wpisania 1:1 jak jest wprowadzone w produkcie. Przykładowo jakiś dłuższy: C.C2.1.3 jest znajdowany bez problemów. Czy ma ktoś pomysł co może być nie tak? Presta to 1.6.1.17. Oczywiście indeksacja jest zrobiona Edited April 3, 2018 by qon92 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
() Maciej () Posted April 8, 2018 Share Posted April 8, 2018 Jest opcja obejścia, ręczne dopisywanie aliansów. Np ktoś wpisuje kod A.4.M.1 a Ty ustawiasz przekierowanie na A4M1 i taki kod wpisujesz w tagach produktu. Nie znalazłem żadnej opcji działającej poprawnie z tego typu kodami (sam administruję sklepem mającym podobny problem). Próbowałem przerabiać wyszukiwarkę bez skutku. Testowałem też kilka różnych wyszukiwarek i żadna sobie nie radziła z tego typu problemem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
qon92 Posted April 9, 2018 Author Share Posted April 9, 2018 Wydawać by się mogło dobrym rozwiązaniem, dzięki! Zobaczę czy zda egzamin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts