vuuduu Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 Merhaba arkadaşlar .sorunumu size söyle açıklıyayım. siteme resim yükleme konusunda bır sıkıntı cekıyorum ayarlarını tam olarak yaptım mı emın degılım.-sıteme urun eklediğimde-logosunu değiştirmek istedigimde.kısacası resım yukleyemıyorum admın sayfasında yuklenmıs olarak gozuksede sıteme gırıp baktıgımda yuklenmemıs oldugunu goruyorum.ftpden yukluyorum bu sefer bu sekıldede zor oluyor ve aynı zamanda bır urune resım ekelemek ıcın 3 farklı ebatta olarak boyutlandırıp yuklemem gerekıyor kısacası zahmetlı oluyor.bu gıbı bır sıkıntıyla karsılasıldıgında yapılıcak br mudahale varmıdır bu konuda benı bılgılendırırsenız sevınırım.simdiden tesekkurler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sase Posted November 1, 2008 Share Posted November 1, 2008 Merhaba arkadaşlar .sorunumu size söyle açıklıyayım. siteme resim yükleme konusunda bır sıkıntı cekıyorum ayarlarını tam olarak yaptım mı emın degılım.-sıteme urun eklediğimde-logosunu değiştirmek istedigimde.kısacası resım yukleyemıyorum admın sayfasında yuklenmıs olarak gozuksede sıteme gırıp baktıgımda yuklenmemıs oldugunu goruyorum.ftpden yukluyorum bu sefer bu sekıldede zor oluyor ve aynı zamanda bır urune resım ekelemek ıcın 3 farklı ebatta olarak boyutlandırıp yuklemem gerekıyor kısacası zahmetlı oluyor.bu gıbı bır sıkıntıyla karsılasıldıgında yapılıcak br mudahale varmıdır bu konuda benı bılgılendırırsenız sevınırım.simdiden tesekkurler. img klasörüne, img alt klasörlerine ve img dosyalarına yazma iznini 0777 yaparsan sanırım sorunun çözümlenir.Selamlar..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuuduu Posted November 2, 2008 Author Share Posted November 2, 2008 Dediğini Yaptım Ama Hala AYnı admin paneline gözüküyor fakat sitede gözükmüyor yine Link to comment Share on other sites More sharing options...
sase Posted November 2, 2008 Share Posted November 2, 2008 Dediğini Yaptım Ama Hala AYnı admin paneline gözüküyor fakat sitede gözükmüyor yine resimleri jpg formatında upload et. isimlerinde türkçe karekter kullanmaDaha önce upload edipte görünmeyen resimler, Prestashop/img klasörüneupload edilip edilmediğini kotrol için ftp den img klasörünü aç ve mevcut resimlerikontrol et.Neticeyi bildirirsen sevinirim.Selamlar.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuuduu Posted November 2, 2008 Author Share Posted November 2, 2008 resimler jpg formatında ve eng karakterler kullanılarak yuklendı ftp den yüklenip yuklenmediği kontrol edilidi siteden acılmayan resimlerin yoluna bakarak resmin dogru yola sahip olup olmadına baktım hersey doğru ama resimler hala gözükmüyor . Link to comment Share on other sites More sharing options...
blueplanetone Posted November 3, 2008 Share Posted November 3, 2008 resmindeki piksel ayarları nedir? templateki phpayarların yan piksel ayarlarını kontroletmen gerekreğer uymuyorsatemplate gözükmez daha öncede başıma gelmşti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuuduu Posted November 4, 2008 Author Share Posted November 4, 2008 resimi yuklerken cıkan secenekte otomatik kırpmayı etkın bırakıyorum o yukluyor yuklerkende 3 boyutta yukluyor small large... gibi ftpdende bakıyorum yuklemıs 70x70 100x100 eşklinde ama hala acmıyor Link to comment Share on other sites More sharing options...
sase Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 resimi yuklerken cıkan secenekte otomatik kırpmayı etkın bırakıyorum o yukluyor yuklerkende 3 boyutta yukluyor small large... gibi ftpdende bakıyorum yuklemıs 70x70 100x100 eşklinde ama hala acmıyor yüklediğiniz ürün resimleri admin panelinde gözüküyorsa, mağazada da görünmesigerekir. Kullandığınız temanın Global.css dosyasında düzenleme yaptınızmı ? Şayet yaptıysanız sorun buradan da kaynaklanabilir. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuuduu Posted November 4, 2008 Author Share Posted November 4, 2008 herhangi bir css dosyası ve ya php dosyası ile oynamadım hatta sorun yuklemeden kaynaklanabılır dıye sılıpş tekrar kurdum herhangı bır sorun yok gozukuyor. hiç anlamadım neden kaynaklanabılır.www.motolastik.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
sase Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 herhangi bir css dosyası ve ya php dosyası ile oynamadım hatta sorun yuklemeden kaynaklanabılır dıye sılıpş tekrar kurdum herhangı bır sorun yok gozukuyor. hiç anlamadım neden kaynaklanabılır.www.motolastik.com Sitenizi inceledim. http://www.motolastik.com/img/p klasöründe resim yok gözüküyor.http://www.motolastik.com/img/p/14-41-home.jpghttp://www.motolastik.com/img/p/13-40-home.jpghttp://www.motolastik.com/img/p/12-39-home.jpg v.s devam ediyor.Kısacası "p" klasörüne resimler upload edilememiş.yukarıda belittiğim gibi; http://www.motolastik.com/img/p klasörünü FTP nizdenkontrol edin Selamlar.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sase Posted November 4, 2008 Share Posted November 4, 2008 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
vuuduu Posted November 5, 2008 Author Share Posted November 5, 2008 ftp de vardı hepsı resımler gozukmedıgı ıcın 2 gun once sıldım farklı bır cozum bulmaya calısıyorum Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sercan Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 aynı problem bende de var çözülmedimi arkadaşlar.. Ftp den bakıyorum resimler orada ama web sayfasında görünmüyor.. Herhangi bir şeyle oynamadım bu arada Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebubekirakyol Posted November 17, 2008 Share Posted November 17, 2008 aynı sorun bende de vardı arkadaşlar..kendimce bir çözüm yolu buldum..öncelikle resim yükleyeceğim yerde daha önceden o resmin değişik bir versiyonunu yüklemişsem onu ftp'den siliyorum..ardından ftp'ye kendi resmimi koyuyorum..sonra adminden upload ediyorum aynı resmi tekrar eğer sorun hala çözülmediyse exploreri kapatıp cookileri silip tekrar başlatıyorum oluyor..zahmetli ama kesin çözüm.. bunu bende sadece header ve logo kısmında yaptı.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cengiz Posted April 15, 2009 Share Posted April 15, 2009 ctrl+f5 yaparsanız da o site ile ilgili cookieleri silerek refresh yapar Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts