Jump to content

[Vyriešené]skupiny zakaznikov vs. akcie/zlavy

Preston7

Recommended Posts

Zdravim.
Vie my niekto poradit ako by sa dalo vyriesit zobrazovanie produktov zaradenych do Akcie/zlavy s povodnymi cenami skupiny default aj pre ine skupiny, napriklad pre skupiny "registrovany" , ktory maju v mojom shope zlavu na produkty 5% .
Ci ze chcem , aby aj napirek zakaznikom ktory su v nejakej skupinme s nadstavenou zlavu 5% , sa produkty zo sekcie Akcie/zlavy zobrazovali s povodnou cenou. Co by znamenalo ze na akciovy tovar sa uz dalsie zlavy nevztahuju.

Riesil niekto nieco podobne a vie mi pomoct? Prosim

Zdravim.
Vie my niekto poradit ako by sa dalo vyriesit zobrazovanie produktov zaradenych do Akcie/zlavy s povodnymi cenami skupiny default aj pre ine skupiny, napriklad pre skupiny "registrovany" , ktory maju v mojom shope zlavu na produkty 5% .
Ci ze chcem , aby aj napirek zakaznikom ktory su v nejakej skupinme s nadstavenou zlavu 5% , sa produkty zo sekcie Akcie/zlavy zobrazovali s povodnou cenou. Co by znamenalo ze na akciovy tovar sa uz dalsie zlavy nevztahuju.

aj ja som tu už niečo take hľadal ale márne :(

Jestli se obě slevy skutečně sčítají a nechceš to, tak jediná možnost je upravit to v kódu. Žádný problém.

Zrejme asi na moju smolu, nie som kóder, tak ze by som asik tazko vedel co kde a ako editovat. No mozem len predpokladat ze by to mohlo byt v blockspceialcarousel.php a mozno nieco v zdrojakoch, inak fakt netusim. Skor by som sa radsej spoliehal na radu znalych a skusenych. A myslim ze to moze byt uzitocne a neverim ze to nikto okrem mna a Mr.Jacka nik iny neriesil. Ak ano tak Vas pekne prosime tych co to riesili, byt napomocny aj tym ktory sa nezivia kodovanim :)

Zdravim.

Napada niekoho nieco, ako toto odstranit a poriesit? Dakujem

Tak ze som to nasiel

Treba zmenit v classes/Product.php riadky 1451-1452 (v PrestaShop v1.3.1) z:

// Group reduction
$price *= ((100 - Group::getReduction(((isset($id_customer) AND $id_customer) ? $id_customer : 0))) / 100);

na:

if (!$reduc)
// Group reduction
$price *= ((100 - Group::getReduction(((isset($id_customer) AND $id_customer) ? $id_customer : 0))) / 100);

Tento kód bude ignorovať zníženie cien, ak cena výrobku už bola znížená.
Čo v praxi znamená, že ak zákazník v skupine s 5% zľavou bude prezerať zlacnené výrobky, tak cena sa mu nebude upravovať o ďalších 5%

Mne to po úprave funguje!

originál diskusia tu:
http://www.prestashop.com/forums/viewthread/58967/configuring___using_prestashop/solved_how_to_change_discount_policies