berny7 Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Witam.Mam mały problem, a mianowicie wprowadzam zmiany na stronie głównej w plikach CSS i po ich zapisaniu jest wszystko tak jak chciałem, ale po kilku godzinach wprowadzone zmiany znikają i wszystko wraca do stanu początkowego sprzed moich zmian.Proszę o pomoc, w czym może być problem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted March 30, 2018 Author Share Posted March 30, 2018 Dodam iż chodzi o preste 1.7.3.0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemysław Suszek Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 Gdzie wprowadzasz zmiany ? Dokładnie w jakich plikach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted March 30, 2018 Author Share Posted March 30, 2018 themes/classic/assets/cache Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomek003 Posted March 30, 2018 Share Posted March 30, 2018 theme.css jest w themes/classic/assets/css Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted March 30, 2018 Author Share Posted March 30, 2018 Kożystam w znalezieniu danego elementu z chroma i opcji zbadaj? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 Tylko pliki z folderu cache są generowane na podstawie innych plików dlatego są nadpisywane zmiany w nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted March 31, 2018 Author Share Posted March 31, 2018 To w jakim miejscu mogę zmienić css np. w polu "kontakt z nami" i jak mogę odnaleźć interesujący mnie element na stronie w plikach presty, bo jak pisałem wcześniej próbowałem korzystać z chroma i opcji zbadaj ale tam dostaje lokalizację pliku właśnie do folderu cache. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 (edited) Zainstaluj sobie dodatek firebug Lite dla chrome. I potem zamiast "zbadaj" to "inspect with Firebug Lite" Każdy blok w "preście" ma swoje odpowiedniki w katalogu twojego szablonu ( themes ) i tam zmieniasz co chcesz. A pliki cache tworzą się z tego, co zapisane jest w tych plikach themes i aktualizowane co jakiś czas, więc zmiany tam wprowadzone ( w cache ) są krótkotrwałe. Edited March 31, 2018 by miccom (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
miccom Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 A tutaj możesz zadać pytanie np. jaki plik tpl odpowiada za np. "formularz kontaktu"? I szybciutko ktoś ci tu odpisze że contact-form.tpl A znajdziesz go w public_html/themes/twoja_nazwa_szablonu/contact-form.tpl Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 38 minutes ago, berny7 said: To w jakim miejscu mogę zmienić css np. w polu "kontakt z nami" i jak mogę odnaleźć interesujący mnie element na stronie w plikach presty, bo jak pisałem wcześniej próbowałem korzystać z chroma i opcji zbadaj ale tam dostaje lokalizację pliku właśnie do folderu cache. Pozdrawiam Jest tak ponieważ masz włączona minifikacje css wyłącz to w zakładce wydajność wtedy zobaczysz prawdziwe ścieżki do plików. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted March 31, 2018 Author Share Posted March 31, 2018 Dziękuje bardzo właśnie o to mi chodziło. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted March 31, 2018 Author Share Posted March 31, 2018 A jest może jakiś sposób aby szybko odnaleźć na stronie lokalizację danego elementu tpl.? Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted April 7, 2018 Author Share Posted April 7, 2018 Zmieniam css-y na stronie głównej (szablon podstawowy) w pliku themes/classic/assets/css po jakimś czasie wraca wszystko do ustawień pierwotnych czyli moje zmiany przepadają. Proszę o poradę w czym jest problem? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 7, 2018 Share Posted April 7, 2018 Zmiany powinieneś wprowadzać do pliku custom.css. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted April 7, 2018 Author Share Posted April 7, 2018 Ale ten plik jest praktycznie pusty? Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted April 7, 2018 Author Share Posted April 7, 2018 Czyli mam dodać do niego klasę którą zmieniam w css w pliku theme.css ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 7, 2018 Share Posted April 7, 2018 Tak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berny7 Posted April 7, 2018 Author Share Posted April 7, 2018 Wystarczy że skopiuję ze zmienionego pliku w theme.css klasę czy mam ją pezenieść a nie kopioeać Link to comment Share on other sites More sharing options...
endriu107 Posted April 7, 2018 Share Posted April 7, 2018 Wystarczy skopiować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts