By Kuhi Posted October 29, 2008 Share Posted October 29, 2008 Selam arkadaşlar.kurulumla ilgili bir iki soru soacaktım.ilk sorum ben bir kurulum oluşturuyorumda kurulumda diğer dilleri silip tr dilni aktif hale getirmek istiyorum.Bunu kurulum bitince yapabiliyorum ama amacım bu kurulumdan onra admine girip tr aktif hale getirmeden kurulumu biitirmek.Yani şunu nasıl yapabilirim;Ben bir kurulum yapıp sonradaayarları düzelttikten sonra ben sql dosyalarını dışarı aktar deyip sonrada bunu ilk kurulum dosyasının içine atsam olurmu?Ama 3 adet sql dosyam var hangisini kullanıyor presta kurulumda.Yani install/sql/ içinde*db.sql*db_settings_extends.sql*db_settings_lite.sql Link to comment Share on other sites More sharing options...
By Kuhi Posted October 30, 2008 Author Share Posted October 30, 2008 Yada şöyle soruyum soruyu Prestashop Default TR yapmak için e yapmalıyız.Yani arkadaşlar prestashop bildiginiz gibi kurulum bitince default dil olarak ingilizce veya fransızca yüklü geliyor bunu nasıl TR yapabilirim.Hangi dosyaları değiştirirsem Prestashopu kurdugumda TR dil akif olacaktır. Link to comment Share on other sites More sharing options...
incibilgisayar Posted October 30, 2008 Share Posted October 30, 2008 ADMİN PANELİNE KULLANICI ADIM VE ŞİFREMLE DOĞRU GİRDİĞİM HALDE BAZEN GİRİYOR BAZEN GİRMİYOR VE ŞUAN YAKLAŞIK 10 SAATTİR HİÇ GİREMEDİM. ŞİFRE YADA KULLANICI YANLIŞ DEMİYOR. DOĞRU ŞİFRE VE VE KULLANICI ADI GİRİYORUM ADMİN KISMINDA AMA İÇERİĞE GİREMİYOR TEKRAR KULLANICI ADI VE ŞİFRE KISMI GELİYOR. yok mu kimse bakacak Link to comment Share on other sites More sharing options...
By Kuhi Posted October 30, 2008 Author Share Posted October 30, 2008 Arkadaşlar şimdi prestashop/install/sql/db_settings_lite.sql dosyasını notepad++ ile açıpINSERT INTO `PREFIX_lang` (`id_lang`, `name`, `active`, `iso_code`) VALUES başlık altındaki dilleri 0 ile pasif edip "tr" yi ise 1 ile aktif yapıyorum.Kurulum bitince dil olarak fransızca ama sadece TR bayragı kalmakta TR bayragına tıklayınca dil Türkçe oluyor ama neden default olarak hala fransızca gelmekte , ben fr dilinide 0 komutu ile pasif yapmaktayım.Nerde Yanlış yapıyorum acaba? Link to comment Share on other sites More sharing options...
By Kuhi Posted October 30, 2008 Author Share Posted October 30, 2008 Arkadaşlar bir kurulum hazırlıyorum prestashopda şuan tr dil paketinide ekledim kuruluma ve kurulurkende Türkçe kuruyor Presta Shopu.Sizlerle paylaşmak istiyorum ama hepsini tamalamak istiyorum eksiğim şunlar.1). Kurulumda Türkçe ve ingilizce secenegi ar ingilizceyi secerem ingilizce kurup ingilizce acıyor sayfayı ama Türkçeyi secersem Türkçe kurup fransızca acıyor sayfayı Türkçe bayragı çıkıyor gerçi am tr bayragına tıkladığımda TR oluyor. Bu sorunu nasıl aşarım.2). sorunum ise Pound yerine YTL leyi nasıl kurulumda aktif hale getirirm.Amacım ilk kuruldugunda ayar yapmadan herkezin Türkçe olarak Türkiye şartlarına göre kullanabilmesi.Temayayıda değiştirdim zaten daha iyi bir tema giydirdim eğer bunlarında aşarsam sizlerle paylaşmak istiyorum Presta-Tr yi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sase Posted October 31, 2008 Share Posted October 31, 2008 Arkadaşlar bir kurulum hazırlıyorum prestashopda şuan tr dil paketinide ekledim kuruluma ve kurulurkende Türkçe kuruyor Presta Shopu.Sizlerle paylaşmak istiyorum ama hepsini tamalamak istiyorum eksiğim şunlar.1). Kurulumda Türkçe ve ingilizce secenegi ar ingilizceyi secerem ingilizce kurup ingilizce acıyor sayfayı ama Türkçeyi secersem Türkçe kurup fransızca acıyor sayfayı Türkçe bayragı çıkıyor gerçi am tr bayragına tıkladığımda TR oluyor. Bu sorunu nasıl aşarım.2). sorunum ise Pound yerine YTL leyi nasıl kurulumda aktif hale getirirm.Amacım ilk kuruldugunda ayar yapmadan herkezin Türkçe olarak Türkiye şartlarına göre kullanabilmesi.Temayayıda değiştirdim zaten daha iyi bir tema giydirdim eğer bunlarında aşarsam sizlerle paylaşmak istiyorum Presta-Tr yi. Kesin olarak bilmiyorum ve denemedim. Fakat yaptığım araştırmaya görePrestashop'un ilk kurulumunda Türkçenin default (varsayılan) dil olarakkurulabilmesi için;1- Prestashop/install/sql/db_settings_lite. SQL Dosyasını gelişmiş bir metinediröründe açın.INSERT INTO `PREFIX_lang` (`id_lang`, `name`, `active`, `iso_code`) VALUES(1, 'English (English)', 1, 'en'),(2, 'Français (French)', 1, 'fr'),(3, 'Deutsch (German)', 1, 'de'),(4, 'Español (Spanish)', 1, 'es'),(5, 'Nederlands (Dutch)', 1, 'nl'),(6, 'Bahasa Indonesia (Indonesian)', 1, 'id'),(7, 'Italiano (Italian)', 1, 'it'),(8, 'JÄ™zyk polski (Polish)', 1, 'pl'),(9, 'Português (Portuguese)', 1, 'pt'),(10, 'ÄŒeÅ¡tina (Czech)', 1, 'cs'),(11, 'PуÑÑкий Ñзык (Russian)', 0, 'ru'),(12, 'Türkçe (Turkish)', 0, 'tr'),(13, 'Tiếng Việt (Vietnamese)', 0, 'vn'),(14, 'Română (Romanian)', 0, 'ro'),(15, 'Îεοελληνική (Greek)', 0, 'gr'),(16, 'SlovenÄina (Slovak)', 0, 'sk'),(17, 'Norsk (Norwegian)', 0, 'no'),(18, 'ภาษาไทย (Thai)', 0, 'th'),(19, 'Dansk (Danish)', 0, 'dk'),(20, 'Svenska (Swedish)', 0, 'se'),(21, 'עברית (Hebrew)', 0, 'he'); Yukarıda gösterdiğim kısmı bulun.(12, 'Türkçe (Turkish)', 0, 'tr'), satırındaki 0 (sıfırı) 1 (bir) yapın.Diğer dillerdeki 1 (birleride) 0 (sıfır) yapın.2- Aynı işlemi aynı dizinde bulunan db_setting_extends.SQL DOSYASI'nada uygulayınız.Sanırım Prestashop kurulumda türkçe olur.Para biriminide YTL yapmak içinAynı dosyalardaINSERT INTO `PREFIX_currency` (name, iso_code, sign, conversion_rate, format, deleted) VALUES('Euro', 'EUR', '€', 1, 2, 0),('Dollar', 'USD', '$', 1.47, 1, 0),('Pound', 'GBP', '£', 0.8, 1, 0); kısmını bul ve buradan YTL ye ayarlama yapabilirsinNeticeyi bildirirsen sevinirim.Selamlar...... Link to comment Share on other sites More sharing options...
By Kuhi Posted October 31, 2008 Author Share Posted October 31, 2008 Sağolun zaten kurulumu ve Default Tr olarak yapmayı başarmıştım ama yardımlar için çok çok teşekkürler.Default XML dosyasından düzelttim.Yaptıklarım ;1) Kurulumu Türkçe yapmak oldu2) kurulduktan sonra sadece Türkçe ve ingilizce diller kaldı ve Türkçe olarak açılmakta.3) Ytl para kuruna eklendi ön yüklü gelmekte4) Sizlerin güncellediğiniz enson TR dil paketi kuruluma eklenmiş ön yüklü gelmekte5) Daha hoş bir tema olan Green Tema içine yerleştirilmiş bulunmaktaBir iki ufak rutuşlar kaldı büyük ihtimalle Allahın izniyle pazartesi yada salı günü Bu kurulumu sizlerle paylaşacağız. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Presta-TR Posted December 17, 2008 Share Posted December 17, 2008 1.1 Beta 4 için Türkçe kurulum hazırlıyorumda yardımcı olabilecek arkadaş varmı acaba?Forumda paylaşılan türkçe dil dosyasını nasıl çalıştırabilirim. bu tip bilgileri kim biliyor acaba.yardımınız için şimdiden teşekkürler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts