kolmen Posted March 21, 2018 Share Posted March 21, 2018 Witam, Presta 1.7.3.0 Szablon classic dodane przyciski dodaj do koszyka na głównej stronie wg. https://www.prestashop.com/forums/topic/605047-product-list-quantity-add-to-cart-button-in-prestashop-17/ ---- Wszystko ładnie działało i nagle przestało Po wejsciu nowego klienta na stronę (lub w trybie incognito) nie działają przyciski dodawania do koszka tj: Po kliknięciu przycisku: a) nie pojawia sie popup z informacja o dodaniu do koszyka b ) nie zmienia sie ilość w koszyku (pokazuje 0) co ciekawe po odświeżeniu strony stan koszyka się aktualizuje i przyciski też zacznają działac. -- Nie było nic w międzyczasie instalowane, debuger nic nie pokazuje, wylacznie wszystkich moudłów z nie presty tez nie pomogło, czyszczenie cache nie pomaga. W chromie widnieje taki błąd: (index):1206 Uncaught ReferenceError: PluginDetect is not defined at HTMLDocument.<anonymous> ((index):1206) at fire (core.js:690) at Object.fireWith [as resolveWith] (core.js:711) at Function.ready (core.js:745) at HTMLDocument.completed (core.js:748) Jak wspomniałem, po odświeżeniu strony błąd znika i wszystko działa. Ktos coś podpowie? Możliwe że to wina po stronie hostingu? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolmen Posted March 21, 2018 Author Share Posted March 21, 2018 (edited) Wyłączenie modułu statysytk przywraca prawidłowe działanie sklepu. -- Pytanie co zrobić żeby działało razem z modułem.. monolog... Edited March 21, 2018 by kolmen (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolmen Posted March 21, 2018 Author Share Posted March 21, 2018 monologu ciąg dalszy. błąd jest jeśli w module statystyk jest włączone wykrywanie wtyczek. Wykrywanie wtyczek ładuje dodatkowe 20kB plik javascript jednorazowo dla nowych użytkowników. --- Dziękuje dobranoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
grubybarti Posted March 22, 2018 Share Posted March 22, 2018 Mam to samo po powrocie przez 1 click upgrade do zapisanego backupu problem nadal występuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartos_PL Posted March 31, 2018 Share Posted March 31, 2018 A czy po upgradzie do 1.7.3.0 może robiłeś update modułów ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowallus68 Posted May 28, 2018 Share Posted May 28, 2018 Presta 1.7.3.3 po kliknięciu dodaj do koszyka pojawia się pusty popup. brak zdjęcia produktu, ilość, ceny , tych wszystkich danych które powinny zostać pobrane ze stronki produktu, no i oczywiście w koszyku 0 przedmiotów. Dodam że nie wszędzie to się pojawia. U mnie na Chrome jest ok, na firefoxie juz nie, u znajomych na Chrome też nie, i na mobilach też nie pojawia się. Czyszczenie cache nie pomaga. generalnie możecie sprawdzić u siebie www.andarexjednoslady.kylos.pl/sklep/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek ;) Posted July 9, 2018 Share Posted July 9, 2018 On 28.05.2018 at 6:40 AM, kowallus68 said: Presta 1.7.3.3 po kliknięciu dodaj do koszyka pojawia się pusty popup. brak zdjęcia produktu, ilość, ceny , tych wszystkich danych które powinny zostać pobrane ze stronki produktu, no i oczywiście w koszyku 0 przedmiotów. Dodam że nie wszędzie to się pojawia. U mnie na Chrome jest ok, na firefoxie juz nie, u znajomych na Chrome też nie, i na mobilach też nie pojawia się. Czyszczenie cache nie pomaga. generalnie możecie sprawdzić u siebie www.andarexjednoslady.kylos.pl/sklep/ Witam Mam identyczny problem. Czy udało się Panu to naprawić ? Serdecznie pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek ;) Posted July 10, 2018 Share Posted July 10, 2018 (edited) Dla potomnych. Problem rozwiązało wyłączenie modułu: ps_viewedproduct Edited July 10, 2018 by Wojtek ;) (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kolmen Posted July 31, 2018 Author Share Posted July 31, 2018 dopadło mnie to samo nie mam takiego modułu, kto coś pomoże? @kowallus68 Link to comment Share on other sites More sharing options...
darinos Posted December 21, 2018 Share Posted December 21, 2018 Dziękuję. U mnie pomogło wyłączeni modułu: ps_viewedproduct Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal95nh Posted February 2, 2019 Share Posted February 2, 2019 Buy button light - po wyłączeniu wróciło u mnie wszystko do normy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yanokashi Posted March 4, 2019 Share Posted March 4, 2019 Witam U mnie dalej ten sam problem co u Was... Na Chrome działa, na Operze już nie.. Nie mam ani buy button lite ani ps_viewedproduct. Co się gryzie że nie pokazuje produktu dodanego do koszyka?... 😕 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jacek Posted April 10, 2019 Share Posted April 10, 2019 Podpinam się pod temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alem93 Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 (edited) Witam, mam preste 1.7.3.0. Ponawiam temat ponieważ żadna z wyżej wymienionych metod nie działa. Nie działa przycisk dodaj do koszyka, dopiero po odświeżeniu strony dodaje produkt do koszyka. Pomocy :/ Edited February 5, 2020 by Alem93 (see edit history) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arczi Posted February 5, 2020 Share Posted February 5, 2020 Czegoś nie rozumiem - aktualnie jest wersja 1.7.6.3 a pytania o "zabytki". Pierwsze co przychodzi do głowy to aktualizacja do najnowszej wersji ... Aktualizacje mają to do siebie, że rozwiązują błędy stwierdzone w wersjach poprzednich ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamopl Posted March 1, 2021 Share Posted March 1, 2021 Witam, mam podobny problem z koszykiem, po kliknięciu dodaj do koszyka pojawia się okienko bez zdjęcia, z kwotami i ilościami na "0" - jak u @kowallus68 Wszystko zaczęło się po przeniesieniu sklepu na serwer docelowy, na testowym u siebie, na którym spinałem cały szablon było ok. Cały problem jest w tym, że nie mam bezpośredniego wglądu do ustawień serwera (jedynie FTP), to sklep dla znajomych i wszystko robi firma IT, która ich obsługuje. W konfiguracji bazy danych zmieniłem na swoją, testową i tam sklep działa poprawnie. Po przepięciu znów na bazę postawioną przez informatyków problem z koszykiem i personalizacją powraca. Dodatkowo w produktach z personalizacją, nie odświeżają się zapisane przez kogoś dane (Jeśli coś dodam, kolejna osoba widzi to samo u siebie, zamiast mieć puste pola). Informatyk narzekał na bazę danych, że ma różne prefixy itd. Może coś zmienił lub zoptymalizował, nie wiem. Jest ktoś z Was w stanie mi podpowiedzieć jakie rekordy w bazie np. mogą za to odpowiadać (o ile w ogóle mogą), czy szukać bardziej przyczyny po stronie samego serwera? Może jakieś ustawienia w serwerze są wyłączone lub włączone i blokują odświeżanie. p.s. aktualizacja do wersji 1.7.7.2 nic nie zmieniła. Z góry dziękuję za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamilPL Posted November 2, 2021 Share Posted November 2, 2021 Podbijam temat. Mam identyczny problem. Na sklepie nic nie instalowałem. Dziś przestało działać wyświetlanie i dodawanie produktów do koszyka. ps_viewedproduct - nie ma u mnie tego modułu. Jak to naprawić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal_c Posted August 26, 2022 Share Posted August 26, 2022 Podbijam, bo problem jest podobny, ale pewnie powód inny. Niektóre produkty są zamawiane poprzez konfigurator i użycie przycisku dodaj do koszyka. Niestety przy klikaniu w przycisk nic się nie dzieje. Konsola pokazuje błąd jak poniżej. prestashop/module/playermodule/ajax?action=getPriceModifier&_=1661516080671 404 Ma ktoś pomysł czym może być spowodowany i jak go naprawić? Czy plik ajax powinien się znajdować bezpośrednio w folderze playermodule? Dodam, że w zwykłych produktach przycisk działa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ecohuman Posted April 3, 2023 Share Posted April 3, 2023 U mnie też pojawił się taki problem. Sprawdzałem na Chrom, Edge, Opera (to na komputerze) i na komórce też (android) i za każdym razem to samo, po dodaniu produktu do koszyka i kliknięciu koszyk to produkt jest jeszcze w koszyku, natomiast po kliknięciu "Kasa" produkty z koszyka znikają. Klienci raportują o tym samym problemie (co prawda jednemu klientowi za jakimś razem udało się dodać produkt do koszyka, ale wyrzuciło go po próbie płatności). Po wyczyszczeniu modułów Sprzedaż i zamówienia oraz Koszyk pojawił się problem z Top bar jak to widać na drugim screenshot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts