PepaJetel Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Ahoj,už jsem prolezl celé forum a žádná rada mi nepomohla.Uživatel si může stáhnout fakturu - má jí kompletně česky a to včetně částky (to jsem přepral), ale jak jsem se s tím pral tak mi přestalo fungovat otevírání (možná generování) faktur v Back Office vždy to napíše:FPDF error: Some data has already been output, can't send PDF fileUž se s tím peru druhý den, tak je to tu pro mě jediná spása Jinak bežím na placeném hostingu. (ceskyhosting.cz)Předem díky za pomocPepa Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 To vypadá na nějakou chybu při generování faktury. Dojde k výpisu chyby a FPDF už nemůže vytvořit dokument, protože není prázdný buffer nebo mu nejdou vytvořit hlavičky nebo něco na ten způsob. Tím generováním v BO myslíš hromadný výstup po výběru datumů v sekci Faktury (Invoices) nebo výstup jedné faktury po ikoně v seznamu objednávek? Cesta kódu je v obou případech rozdílná. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepaJetel Posted September 10, 2010 Author Share Posted September 10, 2010 Je to ve vsech pripadech kdy z BO chci generovat PDF, at jsou to celkove dodaci listy i jednotlive nebo faktury, dobropisy atp.... proste u vseho. Divne je, ale ze zakaznikovi se tozobrazuje v pohode v cestine, vcetne meny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Ta chyba znamená neprázdný buffer, takže v něm je chybové hlášení. Pro zjištění jaké přidej do /tools/fpdf/fpdf.php, hned na začátek funkce Output() příkaz ob_get_contents(). Ten zobrazí chybu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepaJetel Posted September 10, 2010 Author Share Posted September 10, 2010 Asi nejsem tak zběhlý - zkusil jsem to tam dopsat a když jsem chtěl v BO zobrazit jakýkoliv PDF tak mi to vyhodilo http 500.Pro jistotu prikladam kod - kam jsem to dal, a jestli je to spravne To je tak kdyz se kozel stane zahradnikem function Output($name='', $dest='') { //Output PDF to some destination ob_get_contents() if($this->state<3) $this->Close(); Je to tak správně?Omlouvám se za můj tatarismus Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 ob_get_contents();chybí středník Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 možná by tam mělo spíš býtob_get_contents();exit();nebo$this->Error(htmlentities(ob_get_contents())); Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepaJetel Posted September 10, 2010 Author Share Posted September 10, 2010 Tak jsem to zkusil.Zadal jsem function Output($name='', $dest='') { //Output PDF to some destination ob_get_contents(); exit(); if($this->state<3) $this->Close(); A to hodilo bílou stránku bez ničeho.A když jsem zadal function Output($name='', $dest='') { //Output PDF to some destination $this->Error(htmlentities(ob_get_contents())); if($this->state<3) $this->Close(); $dest=strtoupper($dest); Tak to vyhodilo tohle: FPDF error: Děkuju moc za snahu.... jsem bezradný :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010  je v tom bufferu. Ale proč? Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepaJetel Posted September 11, 2010 Author Share Posted September 11, 2010 Našel jsem o tom tohle:Yes, "" is the Byte Order Mark (BOM) of the Unicode Standard. Specifically it is the hex bytes EF BB BF, which form the UTF-8 representation of the BOM, misinterpreted as ISO 8859/1 text instead of UTF-8.Probably what it means is that you are using a text editor that is saving files in UTF-8 with the BOM, when it should be saving without the BOM. It could be PHP files that have the BOM, in which case they'd appear as literal text on your page. Or it could be translated text you pasted into Joomla! edit windows. Rozumím tomu tak, že to mohl udělat editor? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 To bude ono. Ten upravovaný soubor bude mít nějaký problém s kódováním. Když ho sem přiložíš, tak ti ho spravím. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepaJetel Posted September 11, 2010 Author Share Posted September 11, 2010 Přikládám...a díky moc! fpdf.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 Toto je můj originál fpdf.php. Liší se o 1 byte. Ale v tom asi problém nebude. To je knihovna, která tvoří PDF. Já sem myslel, že problém bude spíš v upravovaném souboru s fakturou - /classes/PDF.php. fpdf.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepaJetel Posted September 11, 2010 Author Share Posted September 11, 2010 Děkuju za soubor. S ním se bohužel nic nezměnilo - proto Ti (možná trochu drze posílám PDF.php - jestli tam nemám nějakou chybu) - Díky moc! PDF.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 To je ale standardní soubor z instalace. Já myslel, že si ho nějak upravoval? Teď opravdu nechápu co si kde dělal, že to nefunguje. Možná by stálo za to napsat, co si vlastně přepral. Rozuměj změnil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepaJetel Posted September 11, 2010 Author Share Posted September 11, 2010 Použil jsem návod:http://www.prestashop.com/forums/viewthread/16457/Tzn.: Zdravímřešení je zde http://webtrh.cz/53636-prestashop-ceske-pdf?&highlight;=čeština+pdf+prestashopraději přidám i kopletní balíček pro úpravu:-) platí navod viz výše, nakopírovat fonty do tools\fpdf\font a NOVĚ přepsat soubor classes\Tools.php Je přiložen v zipTzn.: nahrál jsem fonty do /kupipupi.cz/tools/fpdf/font a upravil jsem tools.php:odstranil jsem: return str_replace('€', chr(128), $ret); a místo toho jsem přidal: return str_replace('€', chr(128), iconv('UTF-8','CP1250',$ret)); Pak jsem změnil v administraci fonty na arialmt a kódování na cp1250.Pak to konečně začalo psát v úživatelském prostředí všechno česky, ale v BO to přestalo fungovat... Kdybych j tam dal jako znak meny CZK - tak by byl klid :/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 Pak v tom postupu, jak naučit PDF v Prestashopu česky, bude někde chyba. Nevím jestli se to dá takhle na dálku opravit.P.S. Knihovna fpdf je v Prestashopu vyloženě slabé místo. Pokud někdo nepoužívá jen ASCII znaky, tak to musí všelijak lepit. Fóra jsou popsána desítkami problémů i postupů jak na to. Já jsem to vzdal a vyřešil jsem si to vlastním modulem, který PDF tvoří pomocí šablon a plně v UTF-8, se všemi fonty přiloženými v dokumentu. A mám klid. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepaJetel Posted September 11, 2010 Author Share Posted September 11, 2010 A kolik by jsi za poskytnutí tohoto modul chtěl? Já jsem fakt bezradný.... a bez toho mi e-shop přijde jak bez ruky... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maria_M Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 sem s tym modulom Link to comment Share on other sites More sharing options...
superhero495 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 ze by tcpdf? taky jsem si to upravil. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 Modul bude. Pokud dobře dopadne poslední testování, tak ho zveřejním příští týden.Umí nahradit nejen faktury a dodací listy, ale může se použít i ke generování PDF katalogů zboží a třeba i k tisku složenek. Zde jsou některé vlastnosti:* vytváření neomezeného počtu PDF výstupů pomocí Smarty šablon* volitelné náhrada vestavěných PDF dokumentů* změna vzhledu dokumentů pomocí CSS stylu šablony* v dokumentech mohou být obrázky, rejstříky, hlavičky, patičky, vodoznaky, čárové kódy* podpora pro výstup uživatelsky přidaných polí do databáze* plná podpora UTF-8* podpora nelatinských fontů Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepaJetel Posted September 11, 2010 Author Share Posted September 11, 2010 A první tři zájemci to mají zadarmo nebo jak? Nevycenil jsi se... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maria_M Posted September 11, 2010 Share Posted September 11, 2010 prva Link to comment Share on other sites More sharing options...
PepaJetel Posted September 12, 2010 Author Share Posted September 12, 2010 Druhy.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
MerclA Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 Třetí Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mlsounkov Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Tisícídevitistýdevadesátýdevátý... ;-)Dík! :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
msmatis Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 tuk66 tieš by som ti bol velmy vďačný za ten modul.Ďakujem Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted September 24, 2010 Share Posted September 24, 2010 Popis modulu a odkaz na demo je v příspěvku nahttp://www.prestashop.com/forums/viewthread/71070/hlavn_diskuze/modul_m4_pdf_rozen__pdf_pomoc_ablon. Link to comment Share on other sites More sharing options...
joke Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 Vypadá to, že čtvrté místo je ještě volné (kdyby třeba třetí náhle zemřel), tak se hlásím. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tuk66 Posted October 20, 2010 Share Posted October 20, 2010 joke:Nerozumím. Jaké místo? Nebo je to Joke? Link to comment Share on other sites More sharing options...
joke Posted November 28, 2010 Share Posted November 28, 2010 To byl joke, jak si sokolíci obsazovali místa, kdo dostane modul zadarmo (1.-3.).Taky se mi líbí, ale zatím nemám, kdo by mi ho zaplatil. Dobrá práce a hlavně dobrý nápad na řešení. Kdybys potřeboval píchnout se šablonama apod., taky píchnu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts