Witam.
Mam problem.Po przeniesieniu plików i bazy danych do nowego hostingodawcy strona wyrzuca error 500. w Trybie developerskim jest to opisane jako:
[PrestaShopDatabaseException]No database selected
SELECT s.id_shop, CONCAT(su.physical_uri, su.virtual_uri) AS uri, su.domain, su.main
FROM klawisz_shop_url su
LEFT JOIN klawisz_shop s ON (s.id_shop = su.id_shop)
WHERE (su.domain ='mojsklep.pl' OR su.domain_ssl ='mojsklep.pl')
AND s.active =1
AND s.deleted =0
ORDER BY LENGTH(CONCAT(su.physical_uri, su.virtual_uri)) DESC
at line 791in file classes/db/Db.php
786.if($webservice_call && $errno){787. $dbg = debug_backtrace();788.WebserviceRequest::getInstance()->setError(500,'[SQL Error] '.$this->getMsgError().'. From '.(isset($dbg[3]['class'])? $dbg[3]['class']:'').'->'.$dbg[3]['function'].'() Query was : '.$sql,97);789.} elseif (_PS_DEBUG_SQL_ && $errno &&!defined('PS_INSTALLATION_IN_PROGRESS')){790.if($sql){791.thrownewPrestaShopDatabaseException($this->getMsgError().'<br /><br /><pre>'.$sql.'</pre>');792.}793.794.thrownewPrestaShopDatabaseException($this->getMsgError());795.}796.}DbCore->displayError -[line 425- classes/db/Db.php]-[1Arguments]DbCore->query -[line 643- classes/db/Db.php]-[1Arguments]DbCore->executeS -[line 334- classes/shop/Shop.php]-[1Arguments]ShopCore::initialize -[line 114- config/config.inc.php]require-[line 27- index.php]-[1Arguments]
Nie jestem biegły w takich sprawach co jest przyczyną zaistniałej sytuacji ?
Z innych informacji:
Pliki przenoszone przez spakowanie na hostingu starym w zip i wrzucenie zipa a nastepnie rozpakowanie na nowym.
Baza danych skopiowana i zaimportowana poprawnie.
Ustawiona ta sama wersja php co u poprzedni uslugodawca
Wyczyszczone cache na nowym hostingu.
Gdy przypiszę w pliku konfiguracyjnym bazę z zewnątrz (z starego hostingu) to presta działa
Question
cuepl
Witam.
Mam problem.Po przeniesieniu plików i bazy danych do nowego hostingodawcy strona wyrzuca error 500. w Trybie developerskim jest to opisane jako:
Nie jestem biegły w takich sprawach co jest przyczyną zaistniałej sytuacji ?
Z innych informacji:
Pliki przenoszone przez spakowanie na hostingu starym w zip i wrzucenie zipa a nastepnie rozpakowanie na nowym.
Baza danych skopiowana i zaimportowana poprawnie.
Ustawiona ta sama wersja php co u poprzedni uslugodawca
Wyczyszczone cache na nowym hostingu.
Gdy przypiszę w pliku konfiguracyjnym bazę z zewnątrz (z starego hostingu) to presta działa
2 answers to this question
Recommended Posts