Jenő Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Sziasztok.1.3.1.1-s rendszerem van és innen a hivatalos oldalról töltöttem le hozzá a magyar filet.Gond nélkül fel is telepítettem de lenne egy kis baj.Alapból pár dolog nincs lefordítva és ugye a külön telepített modulok sincsenek fordítva.Ugye ezt elvileg úgy lehet orvosolni, hogy a Tools >> Translations menü pont alatt kiválasztom a kategóriát amiben fordítani akarok meg a magyar nyelvet. Ez eddig oké is, lefordítom amit kell, oda klikkelek, hogy Update translations és …. Nem menti el a rendszer Fizetős tárhelyen vagyok (net23) minden írás stb. jog megvan adva a MySQL-ben. Valaki, valami ötlet, tanács? Csak mert így eléggé idegesítő, hogy néhány dolog angol marad (két nyelvű lenne az oldal egyébként – angol + magyar)Segítséget, előre is köszönöm! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bökönyszegi Posted September 10, 2010 Share Posted September 10, 2010 Szia Jenő!A fordításokat fájlban tárolja a presta.Nézd meg, hogy meg van-e minden írásjogod a fájlrendszere.pl.: a paypal modul fordítása a hu.php-ben van/modules/paypal/hu.phpÜdv.:István Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenő Posted September 10, 2010 Author Share Posted September 10, 2010 Szia István,Igen, megvan minden jogom, az összes hu.php-ben a write kivan pipálva az Owner felé. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 nekem amikor ilyen bajom volt megcsináltam localhostban és felülírtam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenő Posted September 17, 2010 Author Share Posted September 17, 2010 nekem amikor ilyen bajom volt megcsináltam localhostban és felülírtam Hogy?! Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 felraksz a gépedre egy uniservert például Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 a tárhelyeden kérdezz rá az írási jogokra. nem biztos, hogy az ő szerverükön engedélyezve van Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenő Posted September 18, 2010 Author Share Posted September 18, 2010 Hát a hétvége miatt a szolgáltatóm most nem elérhető :/ az oldalhoz tartozó MySQL-ben, mindent engedélyeztem.Probléma lehet az, hogy egy MySQL-ben van Drupal + a Presta? Igaz a Presta egy külön, webshop mappába lett telepítve.Más oldalaimnál is így csináltam, hogy pl drupal és a fórum egy mysql, nem csináltam mindegyiknek külön külön, és nincs probléma. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 sztem nem, de ennyi idő alatt rég megcsináltad volna egy uniserverrel.nem szoktad tesztelni localba mielőtt élesben használod? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenő Posted September 18, 2010 Author Share Posted September 18, 2010 maga a rendszer hibátlanul működik, csak ez a fordítás az ami nem akar neki menni.Most töltöttem le az uniservert és azzal megcsinálom (megpróbálom ). Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 az ott lefordított modul fájlt meg feltöltöd az élesre (hu.php).elég egy alap prestat feltenned.elakadsz írj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jenő Posted September 18, 2010 Author Share Posted September 18, 2010 Sikerült! Feri módszerével, megy a dolog, csak egy kérdés:A Front és a Back Office fordítások azok a translations/hu/admin.php-ba mentődnek? csak mert ott is fordítottam 1-2 dolgot de nincs külön front illetve back office.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 azt hiszem igen Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artface Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Van olyan modul, aminek a php file-ba kell a fordítást átírni, mert nem mindent hajlandó elfogadni a nyelvi file-ból. A feltöltött php file utána a translationban (fordításnál) úgy fog jelentkezni, hogy az adott modul egy része már eleve magyarul íródik ki - a fordítandó szöveg helyén - ezeket a sorokat békén kell hagyni, hisz ezért fordítottunk a PHP file-ban. A maradékot pedig le lehet fordítani. És valóban a könyvtár, vagy file jogosultság szokta a legtöbb problémát okozni. Az általam említett példa nagyon sok modulnál az egyetlen megoldás volt a magyarra ültetésre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted November 7, 2010 Share Posted November 7, 2010 A php file-ba beleírt magyarítás nálam nem hozott 100%-os eredményt, nem engedi az ékezetes karaktereket.A regisztrációnál én plusz infót akartam hozzáadni, így pl. az alábbi sort illesztettem be a nevekhez:{l s='(postaladan szerplo)'}Ez a postaládán szereplő szöveg már utána fordítható a beépített fordítóval, bármely nyelvre, így már ékezetes lett a magyar kiírás. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amazona Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Sziasztok!Én most kezdek ismerkedni a Prestával és látok benne fantáziát.Viszont elakadtam ebben a magyarosítás-fordítás útvesztőben.A hibajelenségek a következőek: - A front magyar, de a back nem.- A Backoffice -> Tools -> Tabs alatt nem írja felül a fordítást, annak ellenére, hogy kiválasztom a magyar zászlót és természetesen a magyar nyelv van defaultra állítva.- Ugyanitt az angol nyelvűt át tudom írni magyarra és engedi is elmenteni, de ugye nem ez a célAmit ismerünk:fizetős tárhelyen vagyok1.4.0.2 alpha verzióra töltöttem fel a magyar nyelvi fájlt - ne kérdezd melyiket, mert már 3-4 verzióval kipróbáltam.Valahol nem igazán látja, vagy engedi módosítani a magyar nyelvi fájlt. De hol és miért nem???Nagyon köszi az elvi segítségeket előre is! Link to comment Share on other sites More sharing options...
amazona Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Sziasztok!Amit ismerünk:fizetős tárhelyen vagyok1.4.0.2 alpha verzióra töltöttem fel a magyar nyelvi fájlt - ne kérdezd melyiket, mert már 3-4 verzióval kipróbáltam. Úgy néz ki, hogy az alpha verzióval van gond, mert a Back Office-ban nincsenek középen-felül zászlók, ahol ki tudnám választani a nyelvet és az alapértelmezett nyelv beállítás nem segít rajta. Furi az biztos...Most 1.3.2.3 teljes verzióval futok inkább... Link to comment Share on other sites More sharing options...
NPeti Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Az 1.4.0.2 alphát nem ismerem, de én pont a presteshop miatt mentem másik tárhelyre. Nem tudtam a beépített fordítóval fordítani, a szavak keresgélése és ftp-n való bogarászás helyett, új tárhelyet béreltem. Itt minden flottul megy.A termékfeltöltés az előző tárhlyen kb. 25 sec volt, itt kb. 2 sec. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amazona Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Nekem a tárhelyemmel ilyen jellegű gondom nem volt - másféle már igen:(De való igaz, hogy az alpha verzióban nincsenek zászlócskák a back office-ban.Admin füleket fordítok ezerrel...Köszi Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 az alfa verzióban még sok a hiba, köztük a magyarosítás is. ne használd még. viszont a 1323 az teljesen jó és stabil.a magyar fájlban van egy-két elírás, de nem vészes Link to comment Share on other sites More sharing options...
bazso Posted November 25, 2010 Share Posted November 25, 2010 Az 1.4.0.1 verziót tesztelve nem volt gondom a magyar fordítással. Nem működik a fordítás ha az alapértelmezettként használt themes/tetémád/lang mappában nincs egy hu.php fájl. Link to comment Share on other sites More sharing options...
feri Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 próbáld ki a 1402-t, teljesen más, mint a régi Link to comment Share on other sites More sharing options...
amazona Posted November 26, 2010 Share Posted November 26, 2010 Köszi a válaszokat! Most ismerkedésképpen egyelőre maradok az 1323 verziónál, mivel itt minden tutti, aztán majd természetesen upgrade...Még egyszer köszönöm a segítségeteket. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts